Nadal o sporu z novinarjem: "Vprašanje ni bilo na mestu."

Foto: Epa rafael nadal
Najboljši tenisač na svetu je bil v Londonu zelo nejevoljen zaradi vprašanja italijanskega novinarja.
Oglej si celoten članek

Priznani teniški novinar Ubaldo Scanagatta je med zaključnim turnirjem v Londonu dvignil pritisk sicer mirnemu Rafaelu Nadalu.

Potem ko je prvega igralca sveta v uvodnem obračunu turnirja gladko premagal Alexander Zverev, ga je Scanagatta na tiskovni konferenci vprašal, ali se zaradi nedavne poroke z dolgoletnim dekletom težje osredotoča na tenis. 

Nadalu, znanemu po tem, da nerad govori o svojem zasebnem življenju, vprašanje ni bilo pogodu.

Sporno vprašanje Nadal zaradi vprašanja znorel nad novinarjem, ta želi opravičilo

Novarja je sprva vprašal, če se morda šali, nato pa je poudaril, da sta bila z dekletom z zvezi že 15 let in da poroka nima nobene povezave z nivojem njegovega tenisa. 

Novinar je bil nad odgovorom Španca presenečen. Pojasnil je, da je bilo vprašanje povsem nedolžno, zato od prvega igralca sveta pričakuje opravičilo.

Nadal je o incidentu znova spregovoril na tiskovni konferenci v Španiji, kjer z domačo reprezentanco igra obračune novopečenega formata Davisovega pokala. K zmagama nad reprezentancama Hrvaške (3-0) in Rusije (2-1) je prispeval tri točke, dve v konkurenci posameznikov in eno v dvojicah.

Video Ni konec, dokler ni konec! Nadalu uspelo nekaj neverjetnega

"Moja angleščina ni popolna, čeprav sem z leti precej napredoval. Morda je bilo vprašanje nedolžno, vendar ni bilo na mestu, ker sem pravkar izgubil z 2:6, 4:6. Vračal sem se po poškodbi in vse skupaj je bila ena katastrofa. Novinar ima ogromno izkušenj in bi to moral razumeti," je povedal Nadal in tako zavrnil možnost javnega opravičila.

Foto: Epa rafael nadal

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.