Šport
880 ogledov

Nadal o sporu z novinarjem: "Vprašanje ni bilo na mestu."

rafael nadal Epa
Najboljši tenisač na svetu je bil v Londonu zelo nejevoljen zaradi vprašanja italijanskega novinarja.

Priznani teniški novinar Ubaldo Scanagatta je med zaključnim turnirjem v Londonu dvignil pritisk sicer mirnemu Rafaelu Nadalu.

Potem ko je prvega igralca sveta v uvodnem obračunu turnirja gladko premagal Alexander Zverev, ga je Scanagatta na tiskovni konferenci vprašal, ali se zaradi nedavne poroke z dolgoletnim dekletom težje osredotoča na tenis. 

Nadalu, znanemu po tem, da nerad govori o svojem zasebnem življenju, vprašanje ni bilo pogodu.

Rafael Nadal Sporno vprašanje Šport Nadal zaradi vprašanja znorel nad novinarjem, ta želi opravičilo

Novarja je sprva vprašal, če se morda šali, nato pa je poudaril, da sta bila z dekletom z zvezi že 15 let in da poroka nima nobene povezave z nivojem njegovega tenisa. 

Novinar je bil nad odgovorom Španca presenečen. Pojasnil je, da je bilo vprašanje povsem nedolžno, zato od prvega igralca sveta pričakuje opravičilo.

Nadal je o incidentu znova spregovoril na tiskovni konferenci v Španiji, kjer z domačo reprezentanco igra obračune novopečenega formata Davisovega pokala. K zmagama nad reprezentancama Hrvaške (3-0) in Rusije (2-1) je prispeval tri točke, dve v konkurenci posameznikov in eno v dvojicah.

nadal Video Šport Ni konec, dokler ni konec! Nadalu uspelo nekaj neverjetnega

"Moja angleščina ni popolna, čeprav sem z leti precej napredoval. Morda je bilo vprašanje nedolžno, vendar ni bilo na mestu, ker sem pravkar izgubil z 2:6, 4:6. Vračal sem se po poškodbi in vse skupaj je bila ena katastrofa. Novinar ima ogromno izkušenj in bi to moral razumeti," je povedal Nadal in tako zavrnil možnost javnega opravičila.

rafael nadal | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.