Šport
903 ogledov

Nadal zaradi vprašanja znorel nad novinarjem, ta želi opravičilo

Rafael Nadal Profimedia
Španec ni mogel verjeti, kakšno vprašanje mu je zastavil novinar po porazu z Alexandrom Zverovom.

Rafael Nadal je v prvem dvoboju zaključnega Mastersa v Londonu izgubil proti Nemcu Alexandru Zverovu, s čimer je na stežaj odprl vrata Srbu Novaku Đokoviću, da sezono zaključi na prvem mestu teniške lestvice.

Rafael Nadal Finale sezone Šport Nadal nemočen proti mladeniču

Nadal je bil po obračunu z Nemcem vidno nervozen, še posebej pa ga je iz ritma vrglo poslednje vprašanje, ko je novinar podvomil v njegovo željo in osredotočenost na tenis po nedavni poroki.

"Resnično, ali ste me resno vprašali to? Je to morda šala, ali resno vprašanje? Resno? Zelo sem presenečen, da me vprašate to, potem ko sem z istim dekletom že petnajst let in imam stabilno ter normalno življenje. Nobene veze nima, če date na prst prstan, ali ne. Vsaj pri meni je tako. Morda je pri vas drugače. Kako dolgo ste že vi z vašo ženo?" je bil besen Španec na nenavadno vprašanje novinarja.

Slednji mu je odgovoril, da je poročen že trideset let, na kar mu je Nadal odvrnil: "In pred tem? Mogoče niste prepričani in me zato sprašujete."

Nadala je vprašanje resnično vznemirilo, saj je tiskovno konferenco zaključil z besedami: "No, začnimo z vprašanji v španščini, ker to je navadno sr***e."

Sporni trenutek si lahko ogledate v spodjem posnetku, od 10:46 dalje.

Sporno vprašanje je sicer postavil priznani italijanski teniški novinar Ubaldo Scanagatta, ki je celoten incident pokomentiral z besedami: "Nikoli nisem imel težav z Rafo... On je dober poba. Toda moje vprašanje je bilo nedolžno. Verjamem, da igra poroka zelo pomembno vlogo v življenju, to je čustveni dogodek, zato verjamem, da ni neumno vprašati, če je bila poroka moteča za tenis."

Scanagatta je za konec še dodal, da upa, da se mu bo španski igralec opravičil zaradi svoje reakcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.