Šport
172 ogledov

Nadal nemočen proti mladeniču

Alexander Zverev
Mladi nemški teniški igralec je prvič v karieri premagal Rafaela Nadala.

Nemški teniški igralec Alexander Zverev je na današnjem drugem dvoboju zaključnega turnirju sezone v Londonu z nagradnim skladom devet milijonov dolarjev premagal Španca Rafaela Nadala s 6:2 in 6:4. Na prvem obračunu v skupini Andre Agassi je bil Grk Stefanos Tsitsipas boljši od Rusa Danila Medvedjeva s 7:6 (5) in 6:4.

Dvaindvajsetletni Zverev je doslej izgubil vseh pet medsebojnih dvobojev proti enajst let starejšemu Nadalu, na današnjem obračunu pa je visokorasli Nemec povsem zasenčil 19-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam. V Hamburgu rojeni Zverev je dobesedno blestel v Londonu. Lanski zmagovalec zaključnega turnirja ATP je prvi niz dobil po vsega 35 minutah igre. Nekoliko bolj izenačen je bil drugi niz, tudi v njem pa je bil boljši Nemec, po skupno uri in 25 minutah pa je ukanil velikega tekmeca na nasprotni strani teniške mreže.

Rafael Nadal | Avtor: Profimedia Profimedia

Na današnjem prvem dvoboju je 21-letni Grk v šestem medsebojnem dvoboju prvič premagal Medvedjeva. Njun dvoboj je trajal uro in 43 minut. Prvi niz je bil odločen šele po podaljšani igri, v drugem pa je Tsitsipasu v deveti igri uspel edini odvzem servisa nasprotniku na tekmi, po njej pa je tudi zmagal.

V torek bosta v londonski O2 Areni na sporedu dva dvoboja v skupini Bjorn Börg. Ob 15. uri bo na sporedu obračun Roger Federer (Švi/3) - Matteo Berrettini (Ita/8), ob 21. uri pa Novak Đoković (Srb/2) - Dominic Thiem (Avt/5). V nedeljo je Đoković ukanil Berrettinija, Thiem pa Federerja. Vsak igralec bo v skupini odigral po tri dvoboje, najboljša dva iz vsake skupine pa bosta napredovala v polfinale.

Zaključni turnir bo dal odgovor, kateri igralec bo na koncu sezone zasedel prvo mesto na lestvici ATP. Trenutno ima vodilni Nadal 640 točk prednosti pred Đokovićem. Vsaka zmaga v skupini je vredna 200 točk, v polfinalu 400 točk, v finalu pa 500.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice