Najbolj nora tekma tragično preminulega košarkarja

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Srbski košarkar je umrl za posledicami možganske kapi.
Oglej si celoten članek

Košarkarski svet je v nedeljo pretesla tragična novica o smrti 32-letnega srbskega košarkarja Stevana Jelovca. Nekdanji član grškega moštva AEK je sredi novembra na treningu utrpel možgansko kap. 

Njegovo zdravstveno stanje je bilo sprva stabilno, a se je kmalu zatem damatično poslabšalo. Potem ko je nekaj časa preležal na intenzivni negi v Grčiji, so ga pred dnevi na željo njegove družine prepeljali v Srbijo, kjer je izgubil svojo poslednjo bitko.

Možganska kap Košarkarski as umrl v 33. letu, žaluje tudi Dragić

Sožalje ob smrti 32-letnega košarkarja prihajajo z vseh koncev sveta, poklonili so se mu nekdanji klubski soigralci, reprezentančni kolegi in številne košarkarske organizacije, kjer je pokojnik pustil svoj pečat. "Počivaj v miru," je na twitterju zapisal nekdanji kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić.

Na spletnem portalu Eurohoops so se tragično preminulemu košarkarju poklonili z vrhunci najboljše tekme njegove kariere, ki jo je odigral 15. februarja 2018 proti Kalevu.

Na tekmi, ki jo je njegova tedanja ekipa Nižni Novgorad dobila po podaljšku, je Jelovac dosegel 49 točk ob stastističnem indeksu (PIR) 55, kar je še danes strelski rekord mednarodne košarkarske lige VTB United League.

Konec je Legendarni slovenski košarkar: "Potreboval sem dve leti, da se sprijaznim"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.