Šport > Košarka
677 ogledov

Najbolj nora tekma tragično preminulega košarkarja

jelovac Reševalni pas/Twitter
Srbski košarkar je umrl za posledicami možganske kapi.

Košarkarski svet je v nedeljo pretesla tragična novica o smrti 32-letnega srbskega košarkarja Stevana Jelovca. Nekdanji član grškega moštva AEK je sredi novembra na treningu utrpel možgansko kap. 

Njegovo zdravstveno stanje je bilo sprva stabilno, a se je kmalu zatem damatično poslabšalo. Potem ko je nekaj časa preležal na intenzivni negi v Grčiji, so ga pred dnevi na željo njegove družine prepeljali v Srbijo, kjer je izgubil svojo poslednjo bitko.

Stevan Jelovac AEK Atene Možganska kap Šport Košarkarski as umrl v 33. letu, žaluje tudi Dragić

Sožalje ob smrti 32-letnega košarkarja prihajajo z vseh koncev sveta, poklonili so se mu nekdanji klubski soigralci, reprezentančni kolegi in številne košarkarske organizacije, kjer je pokojnik pustil svoj pečat. "Počivaj v miru," je na twitterju zapisal nekdanji kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić.

Na spletnem portalu Eurohoops so se tragično preminulemu košarkarju poklonili z vrhunci najboljše tekme njegove kariere, ki jo je odigral 15. februarja 2018 proti Kalevu.

Na tekmi, ki jo je njegova tedanja ekipa Nižni Novgorad dobila po podaljšku, je Jelovac dosegel 49 točk ob stastističnem indeksu (PIR) 55, kar je še danes strelski rekord mednarodne košarkarske lige VTB United League.

beno udrih memphis grizzlies Konec je Šport Legendarni slovenski košarkar: "Potreboval sem dve leti, da se sprijaznim"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.