Dončić s potezo sezone, morda celo kariere

Foto: Print Screen Foto: Print Screen Foto: Print Screen Foto: Print Screen Luka Dončić Foto: Profimedia Luka Dončić Foto: Profimedia Luka Dončić
Slovenec je s spektakularnim zabijanjem podžgal soigralce in navijače njegovega moštva Dallas Mavericks.
Oglej si celoten članek

Prvi zvezdnik moštva Dallas Mavericks Luka Dončić se je podpisal pod še eno sijajno zmago v ligi NBA. Tokrat je slovenski čudežni deček vpričo domačih navijačev blestel proti Philadelphii 76ers.

NBA Dolga prekinitev, nato pa je Luka zasenčil kandidata za naslov MVP

Košarkarji Dallasa so v American Airlines Centru premagali goste iz Philadelphie s 107:98 za 30. zmago sezono (30-23), kar jih uvršča na peto mesto zahodne konference.

Dončić je v dobrih 40 minutah zbral 33 točk, 13 skokov in 15 podaj za 44. trojnega dvojčka v karieri, s katerim se je zavihtel na deseto mesto najuspešnejših košarkarjev v tej statistični kategoriji.

Slovenski as je za 44 trojnih dvojčkov potreboval samo 237 tekem.

Kako izjemno razpoložen je bil Dončić na obračunu s 76ers, dokazuje tudi to, da je na srečanju uprizoril kar dve zabijanji, kar je sicer zanj precejšnja redkost.

Tragičen razlog Nowitzki obžaluje, ker se ni upokojil pred prihodom Dončića

Prvič je dvorano spravil na noge v uvodnem delu tretje četrtine, ki je po spretnem preigravanju žogo z obema rokama potisnil skozi obroč.

Foto: Profimedia Luka Dončić

Drugič je za huronsko navdušenje na tribunah poskrbel nekaj minut kasneje, ko se je na črti za tri točke otresel nasprotnega branilca, nato pa z eno roko zabil prek 208 cm visokega Andreja Drummonda.

Ob eksploziji veselja je bil 22-letni zvezdnik deležen stoječih ovacij domačih navijačev.

"Razglašam, da je bilo Dončićevo prebijanje Andreja Drummonda najbolj spektakularno zabijanje v karieri superzvezdnika Dallasa," je ob tem zapisal sloviti novinar ESPN-a Tim MacMahon.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 23:39 5. Februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 16:28 5. Februar 2022.

    Eno zabijanje, ki ni bilo niti posebej atraktivno. Poglejte zabijanja ostalih v ligi, pa bodo komentarji o Dončiču mogoče bolj …

  • 11:08 5. Februar 2022.

    Kilogrami padajo, eksplozivnost raste. Na pridobivanje maščobe izven sezon bo moral paziti, ker je k temu očitno nagnjen. Disciplina!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.