Slovenka najboljšo uvrstitev nadgradila še z zmago

Foto: Profimedia Dalila Jakupović
Slovenska teniška igralka premagala osmo nosilko turnirja.
Oglej si celoten članek

Tretja najvišjeuvrščena slovenska teniška igralka na lestvici WTA Dalila Jakupović je odlično začela priprave na tretji grand slam sezone v Wimbledonu. V uvodni preizkušnji na travnati podlagi na turnirju v Nottinghamu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev je premagala Italijanko Camilo Giorgi s 7:6 (4) in 6:2.

Jakupovićeva, ki je ta teden dosegla svojo najvišjo uvrstitev na lestvici WTA - 118. mesto, je 57. igralko sveta in osmo nosilko turnirja nadigrala v uri in devetih minutah. V prvem nizu je od 71-odstotnem prvem začetnem udarcu in petih asih osvojila pet točk več od tekmice (39:34), v drugem pa je izkoristila obe "break" žogi in slavila s 26:16 v osvojenih točkah.

Sedemindvajsetletna Jeseničanka, ki bo v Nottinghamu nastopila tudi v konkurenci dvojic skupaj z Avstralko Hon Priscillo, se bo v drugem krogu pomerila s Poljakinjo Frech Magdaleno, 119. igralko na svetu.

WTA Rekordne uvrstitve treh Slovenk

Bedene in Hercogova poražena na Nizozemskem

Na teniškem turnirju v Hertogenboschu pa sta nastopila oba najboljša slovenska predstavnika. Aljaž Bedene je izgubil med posamezniki, Polona Hercog pa v parih.

Bedene, 70. igralec na svetu, se na travnati podlagi ni znašel proti Romunu Mariusu Copilu (97.). Po dveh izenačenih nizih, ki sta trajala skoraj dve uri, je v tretjem izgubil s 3:6 in tako končal z nastopi. To je zanj že tretji poraz v uvodnem krogu na zadnjih štirih turnirjih; v štartu se je poslovil tako v Istanbulu kot pred dvema tednoma v Parizu.

Polona Hercog se je za turnir, kjer se dekleta potegujejo za nagradni sklad v višini 250.000 dolarjev (fantje pa za 686.080 evrov), prijavila v obeh konkurencah. Med dvojicami je nastopila v paru z Aleksandro Krunić iz Srbije ter izgubila proti japonsko-kitajski navezi Rika Fujiwara/Shuai Zhang s 7:10 v hitropoteznem tretjem nizu.

Pravljičen razplet Pri 17 letih zmanjšala prsi, da bi postala najboljša na svetu

Hercogova (64.) bo v torek nastopila še med posameznicami, njena nasprotnica pa bo Belgijka Elisa Mertens, 16. igralka z lestvice WTA.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.