Najhitrejši Espargaró, Quartararo izven deseterice

Foto: Epa
Foto: Epa
Motociklisti so opravili s kvalifikacijami za VN Evrope.
Oglej si celoten članek

Španec Pol Espargaró (KTM) bo začel s prvega startnega mesta na nedeljski motociklistični dirki v Valencii v kraljevskem razredu motoGP. 

V kvalifikacijah za veliko nagrado Evrope je bil drugi njegov rojak Álex Rins (Suzuki), tretji pa Japonec Takaaki Nakagami (Honda-LCR).

Španec Joan Mir (Suzuki), vodilni v SP, je bil peti. Na 11. mestu je na mokri stezi končal Francoz Fabio Quartararo (Yamaha-SRT), ki v točkovanju prvenstva po 11 tekmah na drugem mestu za Mirom zaostaja za 14 točk.

Legendarni Italijan Valentino Rossi, ki se je vrnil v karavano po okužbi z novim koronavirusom, je v kvalifikacijah VN Evrope zasedel 18. mesto.

Zelena luč Odlična novica za navijače Valentina Rossija

Kvalifikacije v najšibkejšem razredu moto3 je najbolje opravil Škot John McPhee (Honda), v razredu moto2 pa je zadnji boj za najboljša startna mesta dneva dobil Španec Xavi Vierge (Petronas Sprinta Racing).

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.