Federerju se to ni zgodilo že 17 let

Foto: EPA roger federer
Sloviti Roger Federer se je skozi šivankino uho prebil v drugi krog zadnjega grand slama sezone.
Oglej si celoten članek

Petkratni zmagovalec OP ZDA Roger Federer je prvič po letu 2000 moral igrati pet nizov v uvodnem krogu zadnjega grand slama sezone. Švicar je po dveh urah in 37 minutah z izidom 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4 izločil 19-letnega Američana Francesa Tiafoea in se v drugem krogu turnirja pridružil prvemu igralcu sveta Rafaelu Nadalu.

US Open Nadal in Pliškova zlahka, izpad Kerberjeve

"Ljudje so pričakovali dober dvoboj med novo generacijo in uveljavljenim igralcem, kot sem jaz. Občutek sem imel, da so me veseli, potem ko lani nisem mogel igrati. Čustil sem energijo občinstva," je povedal Federer, ki se mu je po zadnji napaki Američana močno oddahnilo.

Foto: EPA frances tiafoe "Dobro sva se borila. Razburljivo je bilo in zato sem prišel v New York, da bi doživel ta čustva," je v smehu dejal veteran, ki v velikem jabolku napada že tretji grand slam v sezoni.

"Frances je dober igralec in pred njim je svetla prihodnost," je še napovedal Švicar, ki ga v drugem krogu čaka obračun z zmagovalcem med Blažem Kavčičem in Mihailom Južnijem.

Po koncu dvoboja so se na spletu pojavila ugibanja o Federerjevem zdravju, saj je zaradi poškodbe hrbta odpovedal nedavni masters v Cincinnatiju. "Počutim se mnogo, mnogo bolje. To mi bo dalo veliko samozavesti," je strahove pomiril 36-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.