Najstniški deskar umrl v valovih Irme

Foto: Profimedia Venezii so napovedovali odlično deskarsko kariero.
Venezii so napovedovali odlično deskarsko kariero.
Na Barbadosu se je med deskanjem na orjaških valovih, ki jih je povzročil siloviti orkan Irma, smrtno ponesrečil najstniški zvezdnik deskarskega športa Zander Venezia.
Oglej si celoten članek

Šestnajstletni Zander Venezia, ki je veljal za enega najbolj obetavnih poklicnih deskarjev na valovih, je padel z deske ter z glavo udaril v čer na sloviti plaži Box by Box.

O smrtni nesreči mladega deskarja na valovih je poročala revija, specializirana za ta šport, Surfline, smrt deskarja, nesreča se je zgodila v torek, je potrdila tudi Mednarodna zveza deskanja na valovih.

Venezia, ki je bil doma z Barbadosa iz Bridgetowna, se je odločil, da bo skupaj s še nekaj somišljeniki zajahal orjaški val, ki ga je povzročil siloviti orkan Irma. Gre za enega najmočnejših orkanov v zadnjem času, stopnje pet po lestvici moči tropskih orkanov. Znamenitemu tamkajšnjemu valu na Barbadosu, ki nastane med lomljenjem vala, ko se približa obali, so deskarji nadeli ime Soup Bowls.

Orkan Irma Noro, potniško letalo letelo naravnost v in iz orkana Irma

"Zander je močno krvavel in se ni premikal. Njegovi kolegi so ga skušali čim prej spraviti na obalo, kar pa je bilo zelo težko. Ko so ga spravili na plažo, so ga oživljali, z reanimacijo so nadaljevali tudi po prihodu nujne zdravniške pomoči, ob prihodu v bolnišnico je še dihal, vendar je bil nezavesten, umrl je v bolnišnici," je za revijo Surfline dejal poznavalec tega športa in prijatelj Alan Burke. Mladega deskarja je med tem, ko je ležal na deski in se je skušal z ročnim veslanjem vrniti k skupini, zajel val in ga vrgel v čer.

Venezia je avgusta zmagal na mladinskem tekmovanju do 16 let Rip Curl Grom Search na otokih Outer Banks pred obalo Severne Karoline. Gre sicer za deskarje, ki deskajo na valovih s pomočjo surf deske, brez uporabe jadra. Za premikanje izkoriščajo vodno strmino, ki nastane pri lomljenju valov.

Nočna mora "To je morda moje zadnje sporočilo!"

Orkani Tako je Irma dobila svoje ime

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.