Šport
3132 ogledov

Najstniški deskar umrl v valovih Irme

Zander Venezia
Na Barbadosu se je med deskanjem na orjaških valovih, ki jih je povzročil siloviti orkan Irma, smrtno ponesrečil najstniški zvezdnik deskarskega športa Zander Venezia.

Šestnajstletni Zander Venezia, ki je veljal za enega najbolj obetavnih poklicnih deskarjev na valovih, je padel z deske ter z glavo udaril v čer na sloviti plaži Box by Box.

O smrtni nesreči mladega deskarja na valovih je poročala revija, specializirana za ta šport, Surfline, smrt deskarja, nesreča se je zgodila v torek, je potrdila tudi Mednarodna zveza deskanja na valovih.

Venezia, ki je bil doma z Barbadosa iz Bridgetowna, se je odločil, da bo skupaj s še nekaj somišljeniki zajahal orjaški val, ki ga je povzročil siloviti orkan Irma. Gre za enega najmočnejših orkanov v zadnjem času, stopnje pet po lestvici moči tropskih orkanov. Znamenitemu tamkajšnjemu valu na Barbadosu, ki nastane med lomljenjem vala, ko se približa obali, so deskarji nadeli ime Soup Bowls.

Letalo Flight radar Orkan Irma Svet Noro, potniško letalo letelo naravnost v in iz orkana Irma

"Zander je močno krvavel in se ni premikal. Njegovi kolegi so ga skušali čim prej spraviti na obalo, kar pa je bilo zelo težko. Ko so ga spravili na plažo, so ga oživljali, z reanimacijo so nadaljevali tudi po prihodu nujne zdravniške pomoči, ob prihodu v bolnišnico je še dihal, vendar je bil nezavesten, umrl je v bolnišnici," je za revijo Surfline dejal poznavalec tega športa in prijatelj Alan Burke. Mladega deskarja je med tem, ko je ležal na deski in se je skušal z ročnim veslanjem vrniti k skupini, zajel val in ga vrgel v čer.

Venezia je avgusta zmagal na mladinskem tekmovanju do 16 let Rip Curl Grom Search na otokih Outer Banks pred obalo Severne Karoline. Gre sicer za deskarje, ki deskajo na valovih s pomočjo surf deske, brez uporabe jadra. Za premikanje izkoriščajo vodno strmino, ki nastane pri lomljenju valov.

Orkan Matthew Nočna mora Svet "To je morda moje zadnje sporočilo!" orkan Irma Orkani Zdravje Tako je Irma dobila svoje ime
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice