"Najti način, kako premagati Pogačarja, je glavni izziv"

Foto: Epa
Foto: Epa
Primož Roglič naj bi bil tudi v naslednjih letih na Touru glavni adut nizozemskega moštva.
Oglej si celoten članek

Športni direktor ekipe Jumbo-Visma Merijn Zeeman je za Cylingnews izjavil, da bo v naslednjih letih iskanje načina, kako premagati Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates), največji izziv za nizozemsko moštvo in preostale ekipe. Nizozemci so sicer drugič zaporedoma stopili na drugo stopničko zmagovalnega odra na Touru, tokrat poškodovanega Primoža Rogliča je nasledil Jonas Vingegaard.

Pri 22-ih letih in po drugi zaporedni zmagi na dirki po Franciji se zdi, da lahko Pogačar dominira še nekaj let, pri Jumbo-Vismi pa so odločeni, da se bo Roglič na francosko pentljo znova vrnil kot kapetan ekipe in poskušal osvojiti Tour. Vse pomembnejšo vlogo naj bi sdobival tudi Danec Vingegaard.

"Vse skupaj bomo ocenili po sezoni in skupaj s kolesarji naredili načrte za novo. Jasno je, da bo Jonas v naslednjih letih eden izmed kapetanov v bojih za skupne zmage na dirkah. Naslednje leto se bo Tour začel na Danskem in zagotovo bo želel biti prisoten. Moramo najti način, kako premagati Pogačarja, to bo eden največjih izzivov v naslednjih letih," meni Zeeman.

Roglič Tako je bilo v vozilu: Do cilja pridi mrtev! Reakcija Pogi pospremil uspeh Rogle, Urška mu jo je sicer malce zagodla

"Primož je veliki vodja v naši ekipi. Na olimpijskih igrah smo videli, kaj je sposoben narediti in stoodstotno sem prepričan, da je njegova ambicija osvojitev rumene majice. Ni dvoma, da se bo v naslednjih letih želel boriti zanjo," je zaključil športni direktor 'Rogličevih'.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.