Največja letalnica spet na koledarju

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Letalnica v Vikersundu je prestala vnovično inšpekcijo.
Oglej si celoten članek

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je na današnji seji sveta na sedežu v švicarskem Oberhofnu obdelala številne teme pred začetkom zime, med drugim je dan pred uradnim začetkom sezone v smučarskih skokih v Wisli nazaj na koledar umestila tekmi na letalnici v norveškem Vikersundu, ki je uspešno prestala vnovično inšpekcijo.

Smučarski skoki Pet orlov na tekmi, obeti skromni

Tekmi v smučarskih poletih v Vikersundu, ekipna in posamična, bosta tako kot je bilo predvideno 16. in 17. marca v okviru nordijske turneje. Letalnica v Vikersundu je zdaj prejela začasni certifikat Fisa zgolj za sezono 2018/19, potem ko so jo ustrezno adaptirali, da zadošča varnostnim merilom.

Na koledarju 40. svetovnega pokala v smučarskih skokih je to zimo tako 35 tekem, v sezoni bo sedem ekipnih preizkušenj, sedem tekem pa bo tudi na letalnicah; dve v Oberstdorfu, dve v Vikersundu in tri v Planici na finalu sezone.

Pri Fisu so obenem dodelili organizacijo mladinskih prvenstev 2019. Slovenija bo na Rogli prihodnje leto organizirala mladinsko svetovno prvenstvo v deskanju na snegu.

Prevc o Janusu "Mogoče sem izrekel preveč in tega ne bi ponovil"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.