Šport > Zimski športi
218 ogledov

Največja letalnica spet na koledarju

Vikersund Reuters
Letalnica v Vikersundu je prestala vnovično inšpekcijo.

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je na današnji seji sveta na sedežu v švicarskem Oberhofnu obdelala številne teme pred začetkom zime, med drugim je dan pred uradnim začetkom sezone v smučarskih skokih v Wisli nazaj na koledar umestila tekmi na letalnici v norveškem Vikersundu, ki je uspešno prestala vnovično inšpekcijo.

Wisla Smučarski skoki Šport Pet orlov na tekmi, obeti skromni

Tekmi v smučarskih poletih v Vikersundu, ekipna in posamična, bosta tako kot je bilo predvideno 16. in 17. marca v okviru nordijske turneje. Letalnica v Vikersundu je zdaj prejela začasni certifikat Fisa zgolj za sezono 2018/19, potem ko so jo ustrezno adaptirali, da zadošča varnostnim merilom.

Na koledarju 40. svetovnega pokala v smučarskih skokih je to zimo tako 35 tekem, v sezoni bo sedem ekipnih preizkušenj, sedem tekem pa bo tudi na letalnicah; dve v Oberstdorfu, dve v Vikersundu in tri v Planici na finalu sezone.

Pri Fisu so obenem dodelili organizacijo mladinskih prvenstev 2019. Slovenija bo na Rogli prihodnje leto organizirala mladinsko svetovno prvenstvo v deskanju na snegu.

peter prevc Prevc o Janusu Šport "Mogoče sem izrekel preveč in tega ne bi ponovil"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.