Šport > Zimski športi
1238 ogledov

Pet orlov na tekmi, obeti skromni

Wisla Reševalni pas/Twitter
Na prvo tekmo letošnje sezone svetovnega pokala v poljski Wisli se je uvrstilo pet slovenskih smučarskih skakalcev.

Kvalifikacije za uvodno posamično tekmo jubilejnega 40. svetovnega pokala v smučarskih skokih je dobil Rus Jevgenij Klimov. Drugi je bil Poljak Dawid Kubacki, tretji pa Nemec Stephan Leyhe. Najboljši skakalec minule zime Poljak Kamil Stoch je za las ujel tekmo na 48. mestu.

peter prevc Prevc o Janusu Šport "Mogoče sem izrekel preveč in tega ne bi ponovil"

Najboljši Slovenec je bil Anže Lanišek na 13. mestu. "S prikazanim sem kar zadovoljen, pokazal sem solidne skoke in sproščenost, kar je bil moj cilj. Če sem sproščen, skačem v redu. Tudi odskok je dober in potem me odnese. Naprej moram iti na enak način, biti moram popolnoma sproščen. Letos ne napadam rezultatov, ampak iščem sproščenost, kar mi je danes kar dobro uspelo," je za spletno stran Smučarske zveze Slovenije povedal Lanišek.

Poleg slednjega so si nastop na nedeljski tekmi zagotovili še Bor Pavlovčič (29. mesto), Timi Zajc (30. mesto), Tomaž Naglič (34. mesto) in Anže Semenič (41. mesto). Preslaba sta bila Žak Mogel (52. mesto) in Jernej Damjan (55. mesto).

V soboto bo v Wisli ekipna tekma, na njej bo nastopilo enajst reprezentanc.  Za Slovenijo bodo skakali Lanišek, Pavlovčič, Naglič in Zajc.

"Če bi vedel, kaj je bilo narobe, ne bi šlo narobe. Ne vem, slab dan, nimam pojma. Čim prej moram pozabiti na to, česa drugega ne morem komentirati. Treningi pred tem so bili dobri oziroma solidni," je bil po današnjem dnevu v Wisli razočaran 35-letni Damjan.

Vikersund FIS Šport Največja letalnica spet na koledarju

Rezultati kvalifikacij v Wisli NA TEJ POVEZAVI.

Komentarjev 2