Največje tekmovanje pri nas, ministrica pa povsem izgubljena

Foto: Epa
Foto: Epa
Še eden od presežkov ministrice, ki skrbi tudi za šport.
Oglej si celoten članek

"Mačehovski odnos je bil pri vseh vladah doslej, šport vidijo le ob velikih uspehih. Z ministrstvi in državnimi sekretarji se sicer dogovorimo za rešitve, a to so majhne zmage, ki ne prinesejo športu globalno boljše perspektive. Najbolj se to vidi v proračunu na državni ravni, ki namenja okrog 20 milijonov evrov letno športu, kulturi denimo okrog 230 milijonov. To ne pomeni, da je treba komu kaj vzeti, ampak kaže na odnos do športa, ki pa ima ne glede na majhen vložek izjemne mednarodne uspehe," je delo na področju, ki je trenutno v pristojnosti ministrice Simone Kustec ob robu skokov v Planici pokomentiral predsednik Smučarske zveze Enzo Smrekar.

Ministrica, ki je med epidemijo zaradi novega koronavirusa dobila tudi priznanje Evropskega olimpijskega komiteja za delo za šport, je v preteklosti s svojimi izjavami že razburila nekatere športnike in športne delavce, tokrat pa se ji je zgodil nov spodrsljaj ob pojasnjevanju omejitvenih ukrepov, ki jih za zajezitev epidemije sprejema vlada.

xxx

"Izjema velja tudi na področju športa, ko gre za organizacije in izvedbe mednarodnih športnih tekmovanj. Tu konkretno govorimo o dokončanju evropskega prvenstva do 21 let v nogometu, ki se odvija na naših tleh," je za ukrepe, ki jih vlada sprejema od 1. do 12. aprila, izjavila Kustečeva. 

Pristojni ministrici, ki je ta mesec sicer prestala interpelacijo v parlamentu, je očitno ušel podatek, da se bo prvi del enega od največjih tekmovanj, ki ga je gostila samostojna Slovenija, končal 31. marca. Z izločilnimi boji se bo drugi del tekmovanja začel 31. maja. Dejstvo, ki bi si ga športna ministrica z nagradami za svoje delo, po mnenju mnogih lahko tudi zapomnila.

Neenaki pogoji O ukrepih: Šport je bil pozabljena panoga

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 20:19 31. Maj 2021.

    Grozna vlada, ampak zadrogirana Kustec je pa nesporna zmagovalka.

  • 10:12 29. Marec 2021.

    Šolski primer, kako narediti iz muhe slona, če se greš "neodvisno" poročanje in ne deliš istega političnega poročanja. Ali se …

  • 10:03 29. Marec 2021.

    Ženska je naravno neumna ! Popolnoma nesposobna je za opravljanje te funkcije in Univerza ji mora prepovedati ali preprečiti opravljanje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.