Napad na konja stal manj kot ogrožanje ljudi

Foto: PU Ljubljana
Foto: PU Ljubljana
Eden od pripadnikov navijaške skupine Green Dragons bo plačal visoko kazen.
Oglej si celoten članek

V soboto je Olimpija na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije v Stožicah visoko premagala Maribor (3:0). Obračun so spremljali manjši izgredi navijačev, eden od njih bo moral zaradi razgrajanja globoko seči v žep.

Srboritež, ki je član navijaške skupine Green Dragons, je po srečanju namreč v smeri policista na konju zalučal steklenico. Na srečo ni zadel nikogar, kljub temu pa so ga policisti oglobili.

Derbi Milanič: Olimpija je pokazala svoj namen

Po poročanju POP TV so omenjenemu vročekrvnežu naložili kazen v višini 905 evrov. Večino zneska (800 evrov) bo odštel zaradi napada na konja, manjši (105 evrov) pa zaradi ogrožanja varnosti ostalih ljudi. 

Tako visoko kazen za ogrožanje konja predpisuje Zakon o zaščiti živali. So pa napadi na živali na tekmah zelo redki. Predstavnik PU Ljubljana je za POP TV dejal, da tovrstnih ekscesov v zadnjih petih letih praktično ne beležijo.

Derbi Policija: Ravnanje organiziranih navijaških skupin je bilo nesprejemljivo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:11 14. November 2017.

    Premila kazen.Treba ga štrafat pošteno,da mu na misel ne pride več.

  • 10:45 14. November 2017.

    evo pa bodo cajoti mel za nove gume...ahahahah

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.