Slovenija > Črna kronika
4529 ogledov

Policija: Ravnanje organiziranih navijaških skupin je bilo nesprejemljivo

Prva liga Telekom Slovenije Olimpija Ljubljana-Gorica
Na včerajšnji prvi pokalni tekmi med NK Olimpijo in NK Maribor so policisti obravnavali kar nekaj posameznikov ...

Policisti so imeli na včerajšnji prvi pokalni tekmi med NK Olimpijo in NK Maribor, ki so jo z izidom 3:0 (2:0) dobili Ljubljančani, kar nekaj dela s prekrški zoper javni red in mir, pri čemer so petim kršiteljem na vstopu na prireditveni prostor zasegli pirotehnične izdelke.

"Vsem je bil zavrnjen vstop na prireditveni prostor, prav tako pa bo zoper vse podan obdolžilni predlog. Enemu kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi uporabe pirotehničnega sredstva med prireditvijo, enemu pripadniku domače navijaške skupine pa so izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru in Zakona o zaščiti živali, saj je proti policistu konjeniku odvrgel steklenico," je pojasnila predstavnica ljubljanske policije Nataša Pučko in opozorila tudi, da je bilo ravnanje organiziranih navijaških skupin nesprejemljivo tudi med samo prireditvijo, saj so oboji večkrat prižgali bakle, ob tem pa tudi sežigali različne navijaške rekvizite.

Zagorel je tudi stol na tribuni za gostujočo organizirano navijaško skupino Viol.

Policisti bodo nadaljevali z ugotavljanjem identitete ostalih kršiteljev ter ob tem tudi preverjajo tudi pogoje za izrek ukrepov prepovedi udeležbe na športnih prireditvah v skladu z Zakonom o nalogah in pooblastilih policije.

Med navijaškima skupinama se je začelo iskriti sicer še pred samim derbijem, ko so se podporniki aktualnega slovenskega prvaka pri Baru Krt v Stožicah znesli nad grafitom večnega tekmeca. Navijaška skupina Green Dragons je poudarila, da gre za težjo kršitev nenapisanih navijaških norm.

*Fotografija navijača je nastala med tekmo Olimpija Ljubljana in Gorice v Stožicah 1. oktobra 2017.

Komentarjev 3
  • 03a22797237ce84cc413aa3240ab4331bd637aab 14:41 12.november 2017.

    Policija naj da račun organizatorju. Dokler klubi ne bodo uredili z bedaki v navijaški skupinah ne bo mira. Podobno se je to pred leti dogajalo tudi v hokeju.

  • Janez_53 13:42 12.november 2017.

    Takšnim "možganskim maloposestnikom" lahko edino pomaga krepka denarna kazen, zraven pa par krepkih s pendrekom! Pa seveda - dosmrtna prepoved obiska športnih prireditev! Drugače se te podivjane drhali ni možno rešiti.

  • perhan63 10:36 12.november 2017.

    opis športnega kluba maribor ...trener ga snifa..direktor ga pije..navijači pa razbijajo..