Napeta končnica po okusu Čehov in Slovencev

Foto: Epa
Foto: Epa
Druga tekma torkovega sporeda v skupini II na EP v rokometu se je končala po slovenskih željah.
Oglej si celoten članek

Po zmagi Slovenije nad Španijo (31:26) je na današnji drugi tekmi Češka premagala Makedonijo (25:24), tako da se lahko Slovenija še vedno prebije celo v polfinale ali pa osvoji tretje mesto v skupini II, kar ji prinaša boj za končno peto mesto.

Video Legendarni Vujo: "Če te on preigra, bom ubil tebe in sebe"

Makedonci so skozi večino srečanja vodili, v drugem polčasu bežali že tudi za pet golov, a so jih Čehi v končnici ujeli in prehiteli, ob izteku igralnega časa pa je češki vratar Tomaš Mrkva ubranil sedemmetrovko Dejanu Manaskovu za sladko zmago in ohranitev upov po boju za medalje.

Slovenija se v polfinale lahko uvrsti v primeru, da premaga Češko, ob tem pa mora Danska premagati Makedonijo, obračun med Nemčijo in Španijo pa se mora končati z neodločenim izidom. V primeru zmage Slovenije nad Češko, Danske nad Makedonijo ter zmagi Španije ali Nemčije na medsebojni tekmi pa bo osvojila tretje mesto v skupini.

Video Mačkovšek je rekel "ne"!

EP v rokometu, skupina II:

Slovenija - Španija 31:26 (13:12)
Marguč 5, Mačkovšek, Blagotinšek po 4; Solé 6, Figueras 4.

Makedonija - Češka 24:25 (13:11)
Taleski 5; Horak 8, Kasparek 6.

Pari zadnjega kola (sreda):
Slovenija - Češka
Makedonija - Danska
Nemčija - Španija

LESTVICA:
1. Danska 6 točk
2. Španija 4
3. Nemčija 4
4. Češka 4
5. Slovenija 3 
6. Makedonija 3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.