Napoved pisana na kožo Pogačarju

Foto: Epa
Foto: Epa
Karavana kolesarske dirke po Franciji se bo v 11. etapi od Sourgesa do Malaucena (198,9 km) kar dvakrat podala na mitski vzpon Mont Ventoux v osrčju Provanse.
Oglej si celoten članek

Cilj ne bo na vrhu "plešaste gore", temveč po 22 km dolgem spustu v dolino. Slovenski as Tadej Pogačar bo v eni od ključnih etap na Touru branil zajetno prednost v skupnem seštevku.

Najboljši kolesar na letošnji francoski pentlji ima namreč v generalni razvrstitvi 2:01 minute naskoka pred Avstralcem Benom O'Connorjem ter 5:18 minute pred Kolumbijcem Rigobertom Uranom.

Spet so tu Pogačar besen na namigovanja: "Mislim, da imamo dovolj..."

Preostala Slovenca na dirki, Matej Mohorič in Luka Mezgec sta daleč zadaj, a imata na Touru drugačni vlogi in se ne borita za visoko uvrstitev. Četrti Slovenec, ki je začel dirko po Franciji, Primož Roglič, je odstopil pred deveto etapo.

Foto: Profimedia Tadej Pogačar Prestižna narava današnje trase bi utegnila med favoriziranimi kolesarji izzvati tudi boj za etapno zmago, obenem pa bo na vrhu drugega prečkanja slovite gore na voljo tudi nekaj bonifikacijskih sekund.

Osem jih bo pobral prvi, drugi pet, tretji pa dve sekundi. V cilju bo kot vedno na voljo še 10, 6 oziroma 4 sekunde za najboljše tri.

Drugo prečkanje Ventouxja (15,7 km/8,8 %) je precej težje kot prvo, okoli 55 km prej v etapi, iz mesta Sault. Od tam do vrha vodi 22 km dolga pot s povprečnim naklonom 5,1 %, kar pa bo kljub vsemu razredčilo glavnino na poti do Bedoina in vznožja težje smeri vzpona.

Mont Ventoux je bil doslej desetkrat cilj etape na Touru, del etape s ciljem v dolini pa še šestkrat. Prvič ga bodo kolesarji na največji dirki na svetu prečkali kar dvakrat.

Etapa se bo začela ob 12.15, v cilju pa bodo kolesarji predvidoma okoli 17.30. Vremenska napoved predvideva dež in razmeroma hladno vreme okoli 15 stopinj Celzija na vrhu "provanskega velikana". Razmere, ki sicer Pogačarju zelo ustrezajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.