Nasvet navijačem: tuširajte se v dvoje

Foto: Epa švedski navijači
V ruski Samari ob ekstremnih temperaturah 35 stopinj Celzija in več primanjkuje vode.
Oglej si celoten članek

Razlog je veliko število turistov oziroma nogometnih navijačev, ki jih je v mesto privabilo svetovno nogometno prvenstvo. Podjetje, ki skrbi za tamkajšnji vodovod, je zato predlagalo, naj se ljudje tuširajo v parih, da bi prihranili vodo, a povzročilo precej zmede.

Podjetje, ki vodi lokalni vodovod, je poziv "Varčujte z vodo, tuširajte se v parih" sicer označilo s smeškom in mestne oblasti so pojasnile, da je res prišlo do težav z zagotovitvijo vode zaradi velikega števila turistov.

11 Cityjevih Bodo prvaki sveta spet varovanci Pepa Guardiole?

A po objavi sporočila telefoni pri odgovornih niso potihnili, saj so ljudje zahtevali pojasnilo. Podjetje je zato vendarle objavilo novo sporočilo in pojasnilo, naj nasveta o tuširanju v parih ljudje ne jemljejo resno, seveda pa naj resno jemljejo opozorilo, da primanjkuje vode. Kot pravijo pri lokalnem vodovodu, so želeli s sporočilom zbuditi zanimanje javnosti, kar jim je uspelo, saj so zmogljivosti pri zagotavljanju pitne vode na robu.

Nov val nogometnih navijačev je v Samaro prišel prav v teh dneh, saj bo tukaj v soboto ob 16. uri tekma četrtfinala SP med Anglijo in Švedsko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.