Šport > Nogomet
2305 ogledov

Bodo prvaki sveta spet varovanci Pepa Guardiole?

pep guardiola Epa
Varovanci Pepa Guardiole najboljši na mundialih.

Klub z največ nogometaši v Rusiji je bil Manchester City. V različne reprezentance je dal kar 16 svojih igralcev. Z enim manj je sledil Real Madrid, Barcelona je imela 14 svojih predstavnikov, PSG pa na četrtem mestu 12. Kako pa je ta hip? Ko je na svetovnem prvenstvu ostalo samo še osem najboljših reprezentanc.

Zdaj gre zares Šport Prednosti in slabosti četrtfinalistov

Španski in francoski prvak, Barcelona in PSG, imata še šest svojih nogometašev. Z naskokom največ pa jih ima angleški prvak, Manchester City. V tekmovanju je še vedno kar 11 njihovih igralcev. Dokaz več, da City v minuli sezoni ni brez razloga angleški naslov osvojil s kar 19 točkami prednosti pred najbližjim zasledovalcem. 

Vincent Kompany in Kevin de Bruyne se bosta s svojo Belgijo v četrtfinalu pomerila s štirimi kolegi iz Cityja, ki nosijo dres Brazilije. To so Gabriel Jesus, Danilo, Fernandinho in vratar Ederson. Štirje člani Cityja pa igrajo za Anglijo: Kyle Walker, Fabian Delph, Raheem Sterling in John Stones.

Kdo ve, morda bi se v izločilne boje prebila Nemčija, če ne bi selektor Joachim Löw doma puustil napadalca Cityja, Leroya Saneja. Ta je v minuli sezoni angleške premier lige zabil 10 golov in še podal za 15 golov. 

In ni prvič, da so nogometaši, ki v klubu igrajo pod vodstvom Pepa Guardiole, tako uspešni na mundialu. Pred osmimi leti so naslov osvojili Španci, ki so imeli v postavi sedem članov Barcelone. Takrat jo je vodil Guardiola. Pred štirimi leti pa je bil na klopi Bayerna in svetovni prvak so sedemimi igralci münchenskega kluba postali Nemci.

Anglija Osmina finala Šport Angleži prekinili urok 11-metrovk

Bodo torej letos prvaki Angleži? Morda sta Brazilija in Belgija vendarle bolj varni opciji za vse, ki si upate staviti.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.