Šport > Nogomet
4527 ogledov

Kolumbijski trener prestopil mejo

raheem sterling Twitter
Angleški zvezdnik se ni pustil sprovocirati.

Angleška nogometna reprezentanca je v osmini finala svetovnega prvenstva po streljanju enajstmetrovk izločila Kolumbijo in se uvrstila med najboljših osem reprezentanc letošnjega mundiala. 

Tekma je postregla s številnimi provokacijami južnoameriške zasedbe, v katerih so sodelovali celo člani strokovnega vodstva.

Zvezdnik Manchester Cityja Raheem Sterling je po koncu prvega polčasa tekel proti tunelu, ko mu je pot namerno zaprl član kolumbijskega trenerskega štaba Eduardo Julio Urtasun in ga odrinil z ramo.

Incident, ki se je zgodil pred očmi sodnika Marka Geigerja, je bil le pika na i pestremu prvemu polčasu, v katerem je Wilmar Barrios z glavo udaril Jordana Hendersona, Juan Cuadrado pa je bil pretirano grob z branilcem Harryjem Maguirejem.

 | Avtor: Epa Epa

Kolumbijskemu provokatorju se namera ni posrečila, saj je vidno presenečeni Sterling ohranil mirno kri. "Tekel sem in kar naenkrat je nekdo stopil pred mene," je povedal angleški reprezentant. "Med tekmo sem šel nekajkrat po pijačo in vedno je imel nekaj povedati. Ker ne govorim špansko, ga nisem razumel. Potem se je zgodilo to ob polčasu," je dodal Sterling.

Čeprav je bila provokacija več kot očitna, se je kolumbijski strokovnjak pretvarjal, da je za incident kriv Sterling. "Samo pogledal sem ga. Vedel sem, kaj želi doseči. Zavedali smo, da bodo poskusili s takšnimi triki. To je bilo kar malo smešno. Poskusili smo odmisliti in se osredotočiti na nogomet. Naredili so vse, da bi nas vrgli iz tira, vendar smo ohranili mirno kri. Sodnikova naloga je, da naredi red, mi se ne moremo vmešavati v to," je povedal vezist.

Anglija se bo za preboj v polfinale v petek (6. julij) pomerila s Švedsko.

Komentarjev 2
  • minimaxi 15:22 05.julij 2018.

    Leon,kaj pa je šport zate? Balet, umetnostno drsanje. Stavim, da na hokej ali ragbi niti pomisliti ne upas, ker so preveč bojeviti za tvojo nežno dušo.

  • Avatar Leon
    Leon 14:36 05.julij 2018.

    Nogomet ni šport ,kar dokazujejo pretepi med igralci in provokacije trenerjev ! Glavni krivec je FIFA ,ki sodnike kaznuje kadar ne delujejo po "naročilu" njihovih strokovnjakov oziroma po svojem prepričanju . Samo poslušni sodnik je dober sodnik ! ! !