Šport > Nogomet
956 ogledov

Angleži prekinili urok 11-metrovk

Anglija Epa
Angleži prvič napredovali po streljanju enajstmetrovk.

Harry Kane, najboljši strelec prvenstva, je s svojim šestim golom Anglijo v 57. minuti z 11-ih metrov povedel v vodstvo. In ko je že vse kazalo, da so Angleži v četrtfinalu, je Kolumbijec Yerry Mina v 93. minuti zadel za 1:1 in zadnja tekma osmine finala je šla v podaljšek. A tudi ta ni odločil zadnjega četrtinalista in odločale enajstmetrovke. Kolumbijci so zapravili četrti in peti poizkus z 11-ih metrov in tako so Angleži prvič v zgodovini svetovnih prvenstev napredovali po streljanju z bele točke.

Švedska - Švica Šve - Švi Šport Za Švico ostaja osmina finala zakleta

V prvem polčasu bili Angleži večino polčasa boljši in odločnejši tekmec, a so Kolumbijci kar dobro ustavljali vse najnevarnejše izbrance Garetha Southgata.

Ti so si pripravili tri polpriložnosti, najprej je Ashley Young sprožil s prostega strela z leve strani, a je bil David Ospina na mestu. Nato je v 16. minuti Kane z glavo iz težkega položaja žogo poslal čez gol, v 42. pa je Kieran Trippier s prostega strela s slabih 20 metrov za malo zgrešil cilj. Na drugi strani Kolumbijci niso praktično niti enkrat ogrozili Jordana Pickforda, ob koncu polčasa je Juan Quintero sicer poskusil s strelom, a preslabo za spremembo izida.

Romelu Lukaku Drama Šport Kakšna tekma, kakšen preobrat, zmaga z zadnjim udarcem!

V 57. minuti pa so Angleži povedli. Carlos Sanchez je v kazenskem prostoru po kotu "zajahal" Kana, sodnik je pokazal na belo točko, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel prav Kane, s šestimi zadetki prvi strelec prvenstva.

Harry Kane | Avtor: Epa Epa
Malo pozneje je z glavo malo previsoko meril Dele Alli, v 81. minuti pa so imeli Kolumbijci lepo priložnost za izenačenje, ko je po napaki Kyla Walkerja do strela prišel Juan Cuadrado, a iz ugodnega položaja v kazenskem prostoru zgrešil.

V 87. minuti je prešibko streljal še Radamel Falcao, že v tretji minuti sodniškega dodatka pa je Pickford obranil nevaren poskus Mateusa Uribeja. Po izvedbi kota pa je Kolumbija prišla do izenačenja, potem ko je Mina znova zadel z glavo - že tretjič na tem SP.

Danijel Subašić Subašić Šport Dres in rokavice že na poti v muzej

V prvem delu podaljška so bolj ali manj skušali napadati zgolj Kolumbijci, nekajkrat celo streljali z glavo, toda bili nenatančni. V 112. minuti je na drugi strani za malo zgrešil Danny Rose z leve strani, v 115. je neoviran z glavo zgrešil še Eric Dier, tako da so sledile enajstmetrovke.

Pri Angležih so zadeli Kane, Marcus Rashford, Trippier in Dier, pri Kolumbijcih pa Falcao, Cuadrado in Luis Muriel. Ospina je obranil strel Jordanu Hendersonu, Mateus Uribe je zadel prečko, Pickford pa je ustavil strel Carlosa Bacce.

Četrtfinalni pari

Pari četrtfinala svetovnega prvenstva v Rusiji so Francija - Urugvaj, Rusija - Hrvaška, Brazilija - Belgija in Švedska - Anglija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.