Šport > Nogomet
195 ogledov

Mehiški vratar vsega ni uspel zaustaviti

Neymar
Brazilska nogometna reprezentanca je peta četrtfinalistka svetovnega prvenstva v Rusiji.

Brazilci so v osmini finala v Samari premagali Mehiko z 2:0 (0:0). Brazilija je tako tudi na peti tekmi proti Mehičanom na svetovnih prvenstvih zmagala, še več, znova je ohranila tudi mrežo nedotaknjeno, tako da zdaj proti njim vodi kar s 13:0 v danih in prejetih zadetkih. Brazilci so zasluženo zmagali in zdaj čakajo tekmeca v četrtfinalu, to pa bo ali Belgija ali Japonska.

Čeprav so Mehičani v prvem polčasu večinoma delovali precej odločno, pa so za razliko od Brazilcev precej poredkoma prihajali do zaključnih strelov. Na drugi strani so Titejevi izbranci nekajkrat le sprožili proti vratom Guillerma Ochoe, ki je posredoval v peti minuti po Neymarjevem strelu z 20 metrov, v 25. minuti po novem Neymarjevem poskusu iz bližine in v 33., ko je poskusil še Gabriel Jesus. Philipe Coutinho je bil nenatančen v 27. in 33. minuti, v 40. pa še Neymar s prostega strela.

Ah, ti Japonci Šport Jasnovidna hobotnica končala na krožniku

Coutinho je imel lepo priložnost še v 48. minuti, ko je streljal z dobrih desetih metrov, Ochoa pa je bil spet na mestu. Dve minuti pozneje je Jesus Gallardo na drugi strani malce zgrešil cilj, v 51. minuti pa so Brazilci povedli. Neymar je na vrhu kazenskega prostora s peto oddal žogo Willianu, ki je stekel v kazenski prostor in podal pred gol, kjer je bil znova na pravem mestu Neymar in iz bližine potisnil okroglo usnje čez golovo črto in tako poskrbel za 1:0.

V 59. minuti nova lepa v priložnost Brazilcev, Ochoa pa je spet dobro posredoval po strelu Paulinha. Na drugi strani je Alisson preko prečke odbil žogo po strelu Carlosa Vele z roba kazenskega prostora.

Mehiški vratar je bil na mestu tudi v 64. minuti po poskusu Williana, štiri minute zatem je zgrešil Neymar, v dinamičnem polčasu pa je končnih 2:0 postavil Roberto Firmino, ki je v 88. minuti še enkrat iz bližine pospravil žogo v mrežo. Ta je na njegovo nogo padla še po eni izjemni obrambi Ochoe, ki je sicer še enkrat več zaustavil Neymarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice