Šport > Nogomet
4012 ogledov

"Tega ne bom nikoli več naredil"

luka modrić Epa
Hrvaški zvezdnik bi skoraj postal tragična figura četrtfinalnega obračuna z Dansko.

Hrvaška je po streljanju enajstmetrovk v osmini finala nogometnega SP premagala Dansko in se uvrstila med najboljših osem ekip. S prebojem v četrtfinale mundiala se je odvalil velik kamen od srca Luki Modriću, ki je nekaj minut prej zapravil zlato priložnost za zmagoviti zadetek.

Vezist madridskega Reala je imel po prekršku nad Antejem Rebićem globoko v drugem podaljšku na voljo najstrožjo kazen, a je vratar danske reprezentance Kasper Schmeichel njegov strel ubranil. Časa za objokovanje ni bilo, saj je moral Modrić nekaj minut kasneje še drugič stopiti na belo točko. Tokrat je je bil uspešnejši od danskega čuvaja mreže in Hrvaški prinesel izenačenje. 

"Težko je bilo igrati, to je bila velika tekma. Srečanje bi lahko odločili pred izvajanjem enajstmetrovk, a mi ne moremo brez dodatne dreme. Hvala bogu, da se nam je izšlo," je povedal hrvaški reprezentant in razkril, da je bil pred izvedbo prve najstrožje kazni prepričan v svoj uspeh.

luka modrić | Avtor: Epa Epa

"Težko je bilo, a ostal sem zbran. Prepričan sem bil, da bom zadel, saj sem celo jutro gledal njihovega vratarja, kako brani penale. In potem ga takole 'pihnem'. Tega ne bom nikoli več naredil. Nikoli več ne bom pred tekmo gledal vratarjevih obramb," se je zaobljubil Modrić.

"Presrečni smo. Upamo, da bomo šli še naprej. Nisem želel napovedovati, da je to tekma naše generacije, a za vse nas je bil to velik test, ki ga dolgo nismo opravili. Zavedali smo se, da je to tekma za biti ali ne biti. Veseli smo, da se je izteklo na najboljši možen način," je dodal hrvaški vezist.

luka modrić | Avtor: Epa Epa

Hrvaška se bo za uvrstitev v polfinale pomerila z Rusijo. Tekma bo v soboto (7. julij) ob 20.00 v Sočiju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.