Šport > Nogomet
6724 ogledov

"Hrvati najboljši? Lepo vas prosim"

jorgensen mandžukić Epa Mathias Jorgensen v dvoboju z Mariem Mandžukićem.
Danski nogometaši so po porazu razjezili hrvaško javnost.

Danska je morala v osmini finala nogometnega svetovnega prvenstva po streljanju enajstmetrovk priznati premoč Hrvaški. Kljub porazu so nekateri Skandinavci trdili, da so na igrišču pokazali več od naših južnih sosedov.

Kockasti resda niso odigrali najboljše tekme prvenstva, a številke vseeno govorijo v njihov prid. Hrvati so imeli več strelov na gol (22:15), več strelov v okvir vrat (7:3), več kotov (5:4), večjo posest žoge (53:47), več podaj in več točnih podaj, za nameček pa so v podaljšku zapravili še zmagovito enajstmetrovko.

Nekateri danski nogometaši so kljub vsemu trdno prepričani, da so bili boljša ekipa na zelenici. "Vsem smo pokazali, kaj zmoremo. Ekipa je pokazala, da zna igrati na velikih tekmovanjih. Odigrali smo najboljšo tekmo prvenstva, ko je bilo to najpomembneje," je povedal strelec danskega gola Mathias Jorgensen.

 | Avtor: Epa Epa

"Pokazali smo, da smo boljši od Hrvaške. To je edina pozitivna stvar te tekme. Ljudje govorijo, da so Hrvati najboljša reprezentanca svetovnega prvenstva. Lepo vas prosim. Oni so daleč od tega. Po koncu SP me lahko mirne vest citirate," je dodal Jorgensen.

Podobnega mnenja je bil tudi napadalec Andreas Cornelius. "Hrvati jsov skupinskem delu delovali sijajno, a tokrat smo bili mi boljši od njih," je dejal. V premoč svoje ekipe je bil prepričan tudi vratar Kasper Schmeichel. "Tekmo bi morali dobiti pred streli z bele točke. Boljši smo bili od Hrvaške, nadzirali smo celoten obračun," je prepričan sin legendarnega Petra Schmeichela.

luka modrić Modrić Šport "Tega ne bom nikoli več naredil"
Komentarjev 4
  • Vesoljec 04:19 03.julij 2018.

    Je nekaj resnice v besedah Dancev.

  • tomi67 20:19 02.julij 2018.

    Obe ekipi sta bili dobri včeraj in zlasti oba vratarja. Vendar so si napredovanje zaslužili Hrvati. To pa zato, ker so Danci tako uvelo izvajali enajstmetrovke. Ekipa, ki nima strelcev, da bi zanesljivo zadeli z 11 metrov, si ne zasluži napredovanja.

  • Spark 19:15 02.julij 2018.

    V rednem delu in podaljških so bili Danci boljši v vseh elementih igre. Purgerji so se srečno po enajstmetrovkah prišlepali v četrtfinale. Roko na srce, niso si ga zaslužili.