Šport > Nogomet
778 ogledov

Za Švico ostaja osmina finala zakleta

Švedska - Švica Epa
Švedska je z 1:0 premagala Švico in napredovala v četrtfinale svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji.

Švedska se je drugič uvrstiila v četrtfinale svetovnih prvenstev. Švica pa je še četrtič na zadnjih petih mundialih, na katerih je nastopila, izpadla po tekmi osmine finala. Švedi so se prvič po letu 1994 prebili v četrtfinale mundiala, medtem ko Švicarji brez tovrstnega uspeha ostajajo že 64 let. Švedska je nazadnje, ko je prišla do četrtfinala, na koncu osvojila bron. T

Emil Forsberg je v 66. minuti sprožil z 18 metrov, nogo je podstavil branilec Manuel Akanji in žogo preusmeril v lastno mrežo mimo nemočnega vratarja.

Tekma je v St. Peterburgu sodil Slovenec Damir Skomina.

Romelu Lukaku Drama Šport Kakšna tekma, kakšen preobrat, zmaga z zadnjim udarcem!

Švedi boljši vso tekmo

Švedski nogometaši so bili v prvem polčasu bližje vodstvu. Sprva je bil najnevarnejši Šved na igrišču Marcus Berg, ki je v osmi minuti grdo zgrešil v kazenskem prostoru, v deveti ga je v zadnjem trenutku blokiral Akanji, v 28. pa je po njegovem strelu izvrstno posredoval Yann Sommer.

Dvakrat je bil nevaren tudi Albin Ekdal, v deveti je meril čez gol z roba kazenskega prostora, v 41. pa neoviran iz bližine. Švicarji so bili še najbolj nevarni v 38. minuti, ko je Blerim Džemaili žogo s 15 metrov poslal malce čez gol Švedske.

Po kar mirnem uvodu v drugi polčas pa so Švedi zasluženo povedli, ko je do strela z roba kazenskega prostora priše Forsberg, Akanji je podstavil nogo in preusmeril žogo mimo Sommerja za 1:0.

Švicarski selektor Vladimir Petković je reagiral in na igrišče poslal nova napadalca, v 79. pa so Švicarji po pritisku prišli do strela, po kotu je z glavo poskusil Breel Embolo, a je pred golovo črto posredoval Forsberg.

V sodniškem dodatku je poskusil še Haris Seferović, a je bil švedski vratar na mestu, tako da je ostalo pri zmagi ekipe s severa Evrope. Za piko na i je tik pred koncem rdeči karton dobil Michael Lang, ki je kot zadnji nogometaš na robu kazenskega prostora storil prekršek.

Skomina je sicer sprva pokazal celo na belo točko, a je po pregledu z VAR piskal le prosti strel. Tega je izvedel Ola Toivonen, a je bil Sommer na mestu.

Neymar Osmina finala Šport Mehiški vratar vsega ni uspel zaustaviti

Čakamo še zadnjega četrtfinalista

Dosedanji pari četrtfinala svetovnega prvenstva v Rusiji so Francija - Urugvaj, Rusija - Hrvaška in Brazilija - Belgija. Švedska pa se bo pomerila z boljšim iz torkovega večernega dvoboja med Anglijo in Kolumbijo.

Komentarjev 3
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.