Navijači so jo spravili v bolnišnico za duševne bolezni

Foto: Epa
Foto: Epa
Pritiski na športnike so lahko zelo hudi.
Oglej si celoten članek

Korejsko hitrostno drsalko Kim Bo-reum so zaradi duševnih težav sprejeli v bolnišnico. Korejke so na olimpijskih igrah v Pyeongchangu ostale brez polfinala na 500 m, potem ko sta Kim Bo-reum in Park Ji-woo v zadnjem delu dirke tretjo članico ekipe Noh Seon-yeong pustili zaostati več sekund, čeprav je za rezultat štel prav čas najpočasnejše.

V Južni Koreji se je zaradi tega dogajanja na olimpijski ekipni tekmi hitrostnih drsalk v domačih vrstah razvil pravi škandal. Razlog pa ni bil izpad drsalk gostiteljev v četrtfinalu, ampak odnos hitrejših dveh Korejk do precej počasnejše moštvene kolegice. Dogodki so sprožili val ogorčenja v Južni Koreji, med drugim je bila sprožena tudi peticija, ki je pozivala k izključitvi Kimove in Parkove iz reprezentance, doslej jo je podpisalo že več kot 600.000 Korejcev.

Ponižali kolegico Škandal! Korejci zahtevajo izključitev svojih tekmovalk

Stvar se je kasneje sprevrgla v linč Kimove, 25-letna svetovna rekorderka je nato svoje račune na družabnih omrežjih zaprla za javnost, na novinarski konferenci po tekmi pa s solznimi očmi izrazila globoko obžalovanje in se iskreno opravičila.

Zdaj je šlo nadlegovanje tako daleč, da se je Kimova zatekla v bolnišnico za duševne bolezni v njenem domačem mestu Daegu, njen osebni zdravnik pa je priporočil tudi psihiatrično zdravljenje. Južnokorejka je na olimpijskih igrah sicer osvojila srebro na tekmi s skupinskim startom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.