Šport
3215 ogledov

Navijači so jo spravili v bolnišnico za duševne bolezni

Kim Bo-reum Epa
Pritiski na športnike so lahko zelo hudi.

Korejsko hitrostno drsalko Kim Bo-reum so zaradi duševnih težav sprejeli v bolnišnico. Korejke so na olimpijskih igrah v Pyeongchangu ostale brez polfinala na 500 m, potem ko sta Kim Bo-reum in Park Ji-woo v zadnjem delu dirke tretjo članico ekipe Noh Seon-yeong pustili zaostati več sekund, čeprav je za rezultat štel prav čas najpočasnejše.

V Južni Koreji se je zaradi tega dogajanja na olimpijski ekipni tekmi hitrostnih drsalk v domačih vrstah razvil pravi škandal. Razlog pa ni bil izpad drsalk gostiteljev v četrtfinalu, ampak odnos hitrejših dveh Korejk do precej počasnejše moštvene kolegice. Dogodki so sprožili val ogorčenja v Južni Koreji, med drugim je bila sprožena tudi peticija, ki je pozivala k izključitvi Kimove in Parkove iz reprezentance, doslej jo je podpisalo že več kot 600.000 Korejcev.

Ponižali kolegico Šport Škandal! Korejci zahtevajo izključitev svojih tekmovalk

Stvar se je kasneje sprevrgla v linč Kimove, 25-letna svetovna rekorderka je nato svoje račune na družabnih omrežjih zaprla za javnost, na novinarski konferenci po tekmi pa s solznimi očmi izrazila globoko obžalovanje in se iskreno opravičila.

Zdaj je šlo nadlegovanje tako daleč, da se je Kimova zatekla v bolnišnico za duševne bolezni v njenem domačem mestu Daegu, njen osebni zdravnik pa je priporočil tudi psihiatrično zdravljenje. Južnokorejka je na olimpijskih igrah sicer osvojila srebro na tekmi s skupinskim startom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.