Šport > Zimske olimpijske igre 2018
15001 ogledov

Škandal! Korejci zahtevajo izključitev svojih tekmovalk

Noh Seon-yeong (sredina).
Nešportna poteza južnokorejskih drsalk je prerasla v pravcati škandal.

Korejske drsalke so na ekipni olimpijski tekmi izpadle v četrtfinalu. Domačinkam se ni uspelo uvrstiti v polfinale, potem ko sta Kim Bo-reum in Park Ji-woo v zadnjem delu dirke tretjo članico ekipe Noh Seon-yeong pustili zaostati več sekund, kljub temu, da je za rezultat ključen prav čas najpočasnejše.

Noheva je po dirki planila v jok, vendar se rojakinji zanjo nista zmenili in jo kar pred kamerami neposredno okrivili za neuspeh. "Dobro smo drsale ... a zadnja ni zmogla držati koraka in rezultat je razočaranje," je v namrgodeno pribila Kimova.

Parkova je bila toliko prijazna, da je počasnejšo kolegico imenovala, a prav tako ni uspela skriti jeze: "Saj smo to v resnici od Seon-yeong lahko pričakovali."

Incident se je sprevrgel v linč Kimove, ki bi lahko ostala celo brez podaljšanja svoje sponzorske pogodbe. 25-letna svetovna rekorderka, ki je svoje račune na družbenih omrežjih zaprla za javnost, je na novinarski konferenci s solznimi očmi "izrazila globoko obžalovanje in se iskreno opravičila".

Jezni korejski navijači so proti drsalkama sprožili peticijo, s katero zahtevajo njuno diskvalifkacijo z olimpijskih iger. Ne samo to, zavzemajo se celo, da bi tekmovalkama prepovedali nastope na kateremkoli mednarodnem tekmovanju. Peticijo je do torka zjutraj podpisalo že več kot 220.000 ljudi.

Olimpijski komite Južne Koreje incidenta ni želel komentirati.

Komentarjev 1
  • Tadej 01:53 21.februar 2018.

    Kako lep je lahko sport. Najprej clovek, potem sele rezultati.

Sorodne novice