Šport > Zimske olimpijske igre 2018
357 ogledov

"Seveda je razočaranje veliko"

jan urbas Epa Strelec prvega gola na tekmi Jan Urbas.
Veliko razočaranje v slovenskem taboru.

Slovenski hokejisti so bili na pragu uvrstitve v četrtfinale olimpijskega turnirja, nato pa jim je v četrti minuti podaljška načrte prekrižal Alexander Bonsaksen, ki je Norveški priigral uvrstitev med najboljših osem reprezentanc.

Slovenija je povedla z golom Jana Urbasa v sedmi minuti in vodila vse do 44. minute, ko je izenačil Tommy Kristiansen. Tekmo je s spornim zadetkom v podaljšku, do katerega po mnenju vratarja Gašperja Krošlja sploh ne bi smelo priti, odločil Bonsaksen.

gašper krošelj Sporni trenutek Šport Krošelj okrcal sodnika: "Moral bi piskati!"

Risi so večji del tekme dominirali, vendar niso našli poti mimo razpoloženega vratarja Larsa Haugena, kateremu je nekajkrat na pomoč priskočil tudi okvir gola. "V zadnji tretjini so Norvežani dobili nekaj 'momentuma', a smo se mi vrnili v igro in si priigrali kar nekaj priložnosti. V zadnjih minutah, ob zadnjem 'power-playu', smo imeli veliko priložnosti. Žal ni šlo noter, imeli smo priložnosti, a smo zadeli samo prečko ali vratnico. Če bi šlo noter, bi bilo čisto drugače. Res smo si želeli, da ponovimo uspeh iz Sočija," je povedal Miha Verlič.

Vtise je strnil tudi selektor slovenske reprezentance Kari Savolainen: "Vedno je težko izgubiti, a imeli smo svoje priložnosti. V podaljšku je vedno nekoliko tvegano. Bilo je težko, tudi zaradi dogajanja z Žigo, a ste na ledu videli, da se to ni preveč poznalo. Anže Kuralt pa je pokazal, da je igralec, ki ima prihodnost. Norvežani so pokazali zobe na začetku tretje tretjine, vendar smo tudi mi imeli svoje priložnosti. Morda so malenkost bolj izkušeni na tem področju, je pa bila tekma vsekakor zelo izenačena. V tem trenutku je za vse nas precej težko in stresno, naloga ni bila lahka. Igralcem ne morem ničesar očitati."

Žiga Pance Razočaranje Šport Drama! Risi v prečko, Norvežani v gol

Jan Muršak, kapetan Slovenije: "Seveda je razočaranje veliko. A mislim, da imamo lahko glave gor. Večino tekme, z izjemo petih minut v tretji tretjini, smo bili boljši. Zadeli smo tudi dve prečki ... včasih zmagaš, včasih ne, četudi si boljši. A pustili smo vse na ledu, s kančkom sreče bi se lahko uvrstili v četrtfinale. A nimamo si česa očitati. Če bi nam na začetku iger kdo ponudil dve zmagi, dva poraza, bi takoj sprejeli. Veseli me, da smo pokazali dober ekipni duh in se borili. Bilo bi lepo, če bi šli v četrtfinale, a je bil užitek igrati za Slovenijo."

Razmerje v strelih je bilo 34:26 v korist Slovenije.

Marcel Rodman, hokejist Slovenije: "Vsak med nami zdaj težko skrije razočaranje. Odigrali smo dobro tekmo, na začetku zadnje tretjine so Norvežani pokazali željo, a smo potem spet vzpostavili ravnotežje in bili boljši. Zaslužili smo si več, ampak na koncu smo lahko ponosni na to, kar smo kot hokejska ekipa dosegli v zadnjem tednu. Pred tekmo se nismo ozirali na to, kar se je prej dogajalo z Norvežani. Začeli smo samozavestno od prve minute, kar se je pokazalo na ledu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice