NBA legenda 'uničila' Porzingisa: "Veste, zakaj mu pravijo samorog?"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji vrhunski ostrostrelec je podprl odločitev Dallasa za menjavo Kristapsa Porzingisa.
Oglej si celoten članek

V severnomeriški lige NBA še naprej močno odmeva prestopa Kristapsa Porzingisa, ki bo svojo NBA kariero nadaljeval v moštvu  Washington Wizards.

Dallas Mavericks so v zameno za latvijskega velikana, ki je leta 2019 s klubom podpisal maksimalno pogodbo v višini 158 milijonov dolarjev, dobili Spencer Dinwiddieja in Davisa Bertansa.

Porzingis, ki sliši na vzdevek 'samorog', Dallas zapušča z grenkim priokusom, saj v Teksasu ni izpolnil tega, zaradi česar so ga pred tremi leti zvabili iz New Yorka. 

Šok Konec eksperimenta: druga violina Dallasa zapušča Dončića

Mnenja o tem, kdo je v dogovoru Dallasa in Washingtona potegnil krajši konec, so za zdaj še deljena, se pa na stran Teksašanov močno nagiba eden najboljših izvajalcev trojk vseh časov Tim Legler.

"Sijajen dogovor, kar zadeva Maverickse, o tem ni prav nobenega dvoma" je rošado ocenil nekdanji član Washington Wizards.

"Če pogledate Kristapsa Porzingisa, vem, da so ga poimenovali 'samorog', ker je tako edinstven, vendar je 'samorog' tudi zato, ker ga skoraj nikoli ne vidiš. To je problem Kristapsa Porzingisa, on pač ni košarkar, ki bi bil vedno na voljo. Največja težava pa je, da drugi najboljši košarkar Dallasa ni zmožen sam kreirati svojih priložnosti v napadu, kadar je Luka Dončić na klopi. On pač ni igralec, ki bi lahko pet ali šest minut vodil napad Dallasa, medtem ko se Luka krepča z Gatoradom," je ocenil Legler.

Tim Legler se je v zgodovino NBA lige zapisal kot član elitnega kluba 50-50-90. Gre za skupino treh košarkarjev, ki so v eni sezoni beležili vsaj 50-odstoten met iz igre, vsaj 50-odstoten met izza črte in bili vsaj 90-odstotno uspešni pri izvajanju prostih metov.

Šokiran Takšna je bila Dončićeva prva reakcija na odhod Porzingisa

Foto: Profimedia Kristaps Porzingis

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:47 12. Februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.