NBA legenda z žalostnim razkritjem: "Trpim za hudo boleznijo"

Foto: Epa
Foto: Epa
Legendarni NBA-jevec se že štiri leta zdravi zaradi kronične odpovedi ledvic.
Oglej si celoten članek

Nate Robinson, trikratni prvak v zabijanju (2006, 2009, 2010), že več let trpi za postopno odpovedjo ledvic. Novico o zdravstvenih težavah je 38-letni nekdanji član severnoameriške košarkarske lige potrdil novinarju The Athletica Shamsu Charanii.

Svojčas velik ljubljenec košarkarskega občinstva je svojo zgodbo z javnostjo delil zato, da bi postal glasnik vseh tistih, ki se o svojih zdravstvenih težavah bojijo spregovoriti.

Oglasila se je NBA NBA v šoku, eden največjih se bori z možganskim tumorjem

Foto: Epa Nate Robinson "Nikoli nisem bil glasen vodja na igrišču, vedno sem raje vodil z zgledom, toda zdaj je prišel čas, da spregovorim in pomagam vsem, ki trpijo za odpovedjo ledvic," je sporočil Robinson.

"Hvaležen sem za vso skrb in podporo, ki sem ju deležen v tem procesu. Upam, da bom s tem oznanilom pomagal drugim, ki se srečujejo z enakimi težavami kot jaz."

"Trenutno se zdravim zaradi odpovedi ledvic, s čimer se potihoma borim zadnja štiri leta. Odločil sem se, da spregovorim in tako pomagam tistim, ki o tem težko govorijo," je sporočil nekdanji košarkar.

Robinson je v enajstletni NBA karieri igral za New York Knicks, Boston Celtics, Oklahomo City Thunder, Golden State Warriors, Chicago Bulls, Denver Nuggets, Los Angeles Cippers in New Orleans Pelicans.

Čeprav v višino meri samo 175 centimetrov, je bil med ljubitelji košarke znan po izjemnih sposobnostih zabijanja.

Kariero je sklenil s povprečjem 11,0 točke, 2,3 skoka in 3,0 podaje na tekmo.

Vrhunci Zvezdnik v preigravanje Dončića, ni se končalo dobro

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.