NBA priznala, da je oškodovala Luko. Tako bo popravila napako

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vodstvo lige NBA je Luki Dončiću izbrisalo eno tehnično napako.
Oglej si celoten članek

Iz lige NBA so sporočili, da se je vodstvo odločilo, da izbriše tehnično napako Luke Dončića, katero si je prislužil v noči na torek na tekmi proti Oklahoma City Thunder.

Do incidenta je prišlo po dveh minutah tretje četrtine, ko je zvezdnik Oklahome Shai Gilgeous-Alexander prodrl pod obroč ter s polaganjem zadel ob Dwightu Powellu in Dorianu Finney-Smithu.

Sodniki so ob tem dosodili Powellu tudi osebno napako, Dončić pa je ob slabi obrambni akciji nekoliko nadrl svojega centra, besede "gremo!" pa je podprl s ploskanjem.

Sodnik J.B. DeRosa, ki je dosodil osebno napako, je bil mnenja, da je bilo Lukovo ploskanje namenjeno njegovi odločitvi ter da se Dončić jezi nanj. 

Zaradi Lukove reakcije je Slovencu dosodil še tehnično napako, čeprav mu je slednji poizkušal dopovedati, da se je jezil na svojega soigralca.

Luka je nato že nemudoma po tekmi potrdil, da je bila tehnična napaka dosojena, ker so bili sodniki mnenja, da je ob svojem pritoževanju gledal sodnika, a da temu ni bilo tako ter da so iz ekipe vodstvu lige že posredovali posnetke iz sedmih različnih kotov, iz katerih naj bi bilo razvidno, da je Luka zgolj nadrl svojega soigralca.

Dončić je prav tako potrdil, da je prepričan, da mu bodo tehnično napako brisali. Kot kaže pa se je z njim strinjalo tudi vodstvo lige, ki je dejansko Luki izbrisalo tehnično napako s tekme proti Oklahomi.

Luka ima tako na svojem kontu po 25 tekmah 5 tehničnih napak, svojo zadnjo pa je prejel 15. novembra. Po pravilih lige je igralec suspendiran za eno tekmo, ko prejme 16. tehnično napako.

Zanimivo, Luka je minuli dve sezoni obe končal ravno s 15 tehničnimi napakami, potem ko so mu v obeh primerih, tako kot zdaj, eno napako naknadno izbrisali.

Kakšen vodja je to? Navijači nezadovoljni z Lukovo potezo, tega od njega niso pričakovali NBA Luka nanizal 12 točk in vrnil Dallas v igro, ob tem je padel rekord Šport Božičkov pomočnik Luka razveselil otroke

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.