Legenda lige NBA: "Dončić me uči košarke"

Foto: Twitter Luka Dončić
Dvakratni prvak lige NBA je očaran nad slovenskim košarkarjem.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić pri samo 21 letih in manj kot dveh sezonah v ligi NBA velja za enega najbolj zanimivih in priljubljenih košarkarjev na svetu. S svojim košarkarskim znanjem je vzbudil pozornost številnih legend, tudi Billa Waltona, nekdanjega člana Portland Trail Blazers, Los Angeles Clippers in Boston Celtics, ki je v karieri osvojil dva šampionska prstana (1977, 1986).

"Ob gledanju Dončića najbolj uživam v tem, da se učim. Učim se geometrije. Učim se kotov. Pozicioniranja in teorije. Vse različne prvine, k jih neprestano opazujem. Luka je res poseben in želim mu samo najboljše," je za The Athletic povedal nekdanji najboljši skakalec in bloker lige.

Foto: Epa bill walton Dončić je že danes del košarkarske elite, Walton pa je prepričan, da je samo še vprašanje časa, kdaj bo mladenič postal prvi obraz najmočnejše lige na svetu. 

"Luka ima vse. A največje orožje, s katerim so se ponašali tudi Bill Russell, Larry Bird, Kareem Abdul Jabbar, Michael Jordan, Steve Nash, Oscar Robertson in številni drugi, ki sem jih pozabil omeniti, so njegovi možgani. Luka misli lepo košarko," je dodal 67-letnik, nekdanji MVP finala in član košarkarskega hrama slavnih.

Dončić se bo čez nekaj dni z moštvom Dallas Mavericks preselil v Orlando, kjer bo naskakoval svoj krstni nastop v končnici.

"Hinavec bi bil..." Dončićev šef na glas povedal to, česar si komisar lige NBA ne upa
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.