Šport > Košarka
6485 ogledov

Dončićev šef na glas povedal to, česar si komisar lige NBA ne upa

Mark Cuban Luka Dončić in Mark Cuban.
Zaradi povečanega števila potrjenih okužb s koronavirusom je pod vprašanjem tudi nadaljevanje NBA sezone.

Manj kot teden dni nas loči od prihoda košarkarskih zvezdnikov v Orlando, kjer se bo v tematskem parku Disney World nadaljevala zaradi izbruha koronavirusa prekinjena NBA sezona.

Spalding NBA žoga NBA Šport Tudi v klubu Slovenca velike težave zaradi okužb s koronavirusom

Zaradi porasta števila okužb se je v nekaterih poznavalskih krogih porodil dvom o smiselnosti nadaljevanja in resničnih motivih za takšno odločitev.

V ospredju so pomisleki glede zdravja, krepijo pa se tudi namgovanja, da šampionski prstan za sezono 2019/2020 ne bo imel enake teže kot predhodni, ki so bili osvojeni v normalnih okoliščinah.

Covid-19 Zaskrbljujoče Šport Ogromno število NBA košarkarjev na novo okuženih

Ne glede na vse okoliščineso v vodstvu lige NBA še vedno prepričani, da je nadaljevanje sezone smiselno in varno, vendar ne izključujejo možnosti popolne odpovedi, če bi se razmere še poslabšale.

"Ne bomo vztrajali za vsako ceno. O tem virusu smo se naučili, da je nepredvivljv. Skupaj z igralci vsakodnevno spremljamo podatke. Če bi se karkoli drastičnega zgodilo, bi spremenili svoje načrte," je povedal komisar lige Adam Silver.

Spencer Dinwiddie COVID-19 Šport Dva zvezdnika zbolela, eden od njiju je bil Dončićev soigralec

"Dnevno testiramo. Za zdaj nimamo konkretne številke, a če bi se število okužb razneslo po skupnosti, bi bil to zagotovo razlog za prekinitev," je pojasnil Silver in dodal, da se bodo sproti prilagajali situaciji.

"Če bo primerov preveč, potem ne bomo nadaljevali. Virusu ne moremo ubežati. Prepričan sem, da bo v parku vseeno varneje kot izven njega. Ne poznam veliko primerov, kjer bi testirali vse zaposlene, četudi nimajo simptomov," je povedal komisar.

Adam Silver | Avtor: Profimedia Profimedia

Rudy Gobert Pacient 0 Šport Še en dokaz, kako trdovraten je koronavirus

V javnosti poteka tudi razprava o pravih motivih za dokončanje sezone, mnenja o tem pa so deljena. Na neposredno vprašanje, ali je nadaljevanje sezone ekonomska nujnost, je Silver odvrnil: "Kar zadeva dolarje in cente, niti ne, saj igranje v tematskem parku ni preveč ekonomično. Stroški so ogromni."

Drugačnega mnenja je lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban, ki je po mnenju mnogih na glas povedal to, česar si vodstvo lige ne upa. "Ali gre za denar? Ja, to je velik del razloga. Nedvomno. Hinavec bi bil, če bi trdil, da denar nima nič pri tem," je bil v pogovoru za revijo Time iskren multimilijarder na čelu Dončićeve ekipe.

luka dončić Ni ostal tiho Šport Kar je Dončić storil Đokoviću, odmeva po celi Srbiji
Komentarjev 1
  • Avatar Tolistella
    Tolistella 00:51 02.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m