Šport > Košarka
1047 ogledov

Še en dokaz, kako trdovraten je koronavirus

Rudy Gobert Profimedia
Rudy Gobert je bil prvi košarkar v ligi NBA, ki se je okužil s koronavirusom.

Francoski center Rudy Gobert, član moštva Utah Jazz, je bil 11. marca pozitiven na testiranju za koronavirus, zaradi česar je vodstvo lige NBA prekinilo sezono.

Čeprav so od uradne potrditve diagnoze minili že trije meseci in pol, 28-letni Gobert pa je za prebolevanje virusa potreboval le dobrih 14 dni, so posledice okužbe še vedno prisotne.

"Okus se mi je vrnil, vendar moj vonj še vedno ni 100-odstoten. Lahko sicer zavoham, vendar se moram zelo približati. Pogovarjal sem se specialisti, ki pravijo, da bi se mi lahko vonj v celoti povrnil šele čez leto dni," je za L'Equipe povedal Gobert.

Po okužbi francoskega zvezdnika, dvakratnega in aktualnega najboljšega obrambnega košarkarja v ligi (2018, 2019), je bila najprej odpovedana tekma med Utah Jazz in Oklahomo City Thunder, kmalu zatem pa je liga NBA oznanila prekinitev sezone. Ta se bo nadaljevala konec mesec julija v Orlandu, kjer se bosta uvodoma pomerili moštvi New Orleans Pelicas in Utah Jazz, za katere bo po pričakovanjih igral tudi 'pacient 0' lige NBA.

Luka Dončić Podrobnosti Šport Kljub porastu okužb se kolesje lige NBA pomika naprej

Gobert se je kmalu po razkritju okužbe znašel v nemilosti svetovne javnosti, močno pa so se skrhali tudi odnosi z nekaterimi soigralci, saj se je le nekaj dni prej norčeval iz koronavirusa in se na tiskovni konferenci namerno dotaknil vseh mikrofonov. Kasneje se je za nepremišljeno dejanje javno opravičil.

Poleg Goberta je bil v moštvu iz Salt Lake Cityja pozitiven tudi branilec Donovan Mitchell.

rudy gobert Nedopustno Šport Kaj je naredil?! NBA zvezdnik se je norčeval iz koronavirusa, zdaj je pozitiven
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.