Šport > Košarka
4257 ogledov

Legenda lige NBA: "Dončić me uči košarke"

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Dvakratni prvak lige NBA je očaran nad slovenskim košarkarjem.

Luka Dončić pri samo 21 letih in manj kot dveh sezonah v ligi NBA velja za enega najbolj zanimivih in priljubljenih košarkarjev na svetu. S svojim košarkarskim znanjem je vzbudil pozornost številnih legend, tudi Billa Waltona, nekdanjega člana Portland Trail Blazers, Los Angeles Clippers in Boston Celtics, ki je v karieri osvojil dva šampionska prstana (1977, 1986).

"Ob gledanju Dončića najbolj uživam v tem, da se učim. Učim se geometrije. Učim se kotov. Pozicioniranja in teorije. Vse različne prvine, k jih neprestano opazujem. Luka je res poseben in želim mu samo najboljše," je za The Athletic povedal nekdanji najboljši skakalec in bloker lige.

bill walton | Avtor: Epa Epa
Dončić je že danes del košarkarske elite, Walton pa je prepričan, da je samo še vprašanje časa, kdaj bo mladenič postal prvi obraz najmočnejše lige na svetu. 

"Luka ima vse. A največje orožje, s katerim so se ponašali tudi Bill Russell, Larry Bird, Kareem Abdul Jabbar, Michael Jordan, Steve Nash, Oscar Robertson in številni drugi, ki sem jih pozabil omeniti, so njegovi možgani. Luka misli lepo košarko," je dodal 67-letnik, nekdanji MVP finala in član košarkarskega hrama slavnih.

Dončić se bo čez nekaj dni z moštvom Dallas Mavericks preselil v Orlando, kjer bo naskakoval svoj krstni nastop v končnici.

mark cuban "Hinavec bi bil..." Šport Dončićev šef na glas povedal to, česar si komisar lige NBA ne upa
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.