Ne boste verjeli, kdo je v cilju pričakal Primoža Rogliča!

Foto: Profimedia
Primož Roglič si bo 18. etapo Dirke po Italiji zapomnil po dobrem. Zadržal je izjemno tretje mesto v skupnem seštevku, obenem pa ga je v cilju pričakala prav posebna oseba.
Oglej si celoten članek

Pretežno ravninska 18. etapa Dirke po Italiji je postregla z zanimivim bojem za etapno zmago, kjer je vse sprinterje za nekaj centimetrov ugnal ubežnik Damiano Cima (Nippo Vini Fantini), ter borbo za ciklamno majico za najboljšega sprinterja med Pascalom Ackermannom (Bora Hansgrohe) in Arnaudom Demareom (FDJ), medtem ko na skupni seštevek ni imela velikega vpliva.

Giro, 18 etapa Favoriti "slovenske" etape so se pošteno ušteli

Vsi favoriti so v cilj prišli v času zmagovalca etape ter tako ohranili svoja mesta in zaostanke. Naš Primož Roglič (Jumbo-Visma) tako še dalje drži izjemno tretje mesto v skupnem seštevku. Za vodilnim Richardom Carapazom (Movistar) pred odločilnimi tremi etapami zaostaja za 2:16, medtem ko mu njegov veliki rival Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) beži za 22 sekund.

Pred zadnjimi tremi etapami pa je naš kolesarski as prejel dodatno dozo motivacije, saj smo 18. etapo Dirke po Italiji zaradi bučne podpore slovenskih navijačev lahko poimenovali kar "slovenska etapa". Rogliča je namreč spremljalo ogromno slovenskih ljubiteljev kolesarstva, ki navdušeno spremljajo, kako Zasavec premika meje slovenskega kolesarstva.

Foto: Profimedia Primož Roglič

Med številnimi slovenskimi navijači, ki so zagotovo Rogliču vlili novih moči za poslednje tri etape, pa je bila prav posebna oseba. Primoža je namreč v cilju pričakal njegov nekdanji sotekmovalec in legendarni smučarski letalec Robert Kranjec, ki je Rogličev zelo dober prijatelj ter velik navijač.

Ni predaje Tak načrt ima nesrečni Roglič za nadaljevanje Gira

Slovenski klanec Roglič: Ob zvokih Golice in zastavah je vse lažje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:12 3. Junij 2019.

    Jaz tudi ne … sta pač prijatelja … in tak bi bil lahko tudi naslov …

  • 20:57 2. Junij 2019.

    Res ne verjamem

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.