"Ne čutim se krivega za Rogličev padec"

Foto: Epa
Foto: Epa
Kolesar ekipe Bahrain Victorius je bil vpleten v padec slovenskega asa.
Oglej si celoten članek

Primož Roglič je deset klometrov pred koncem tretje etape grdo padel. Kar nekaj časa je potreboval, da je znova sedel na kolo, na koncu pa je za najboljšimi zaostal za minuto in 21 sekund ter v skupnem seštevku s tretjega padel na 20. mesto. Za nosilcem rzmene majice Mathieujem van der Poelom trenutno zaostaja minuto in 35 sekund.

Po koncu etape je Roglič odšel v bolnišnico, kjer pa so na srečo ugotovili, da ni prišlo do zlomov. Po levi strani telesa zelo močno odrgnjeni Zasavec je sporočil, da bo nadaljeval z dirko, a bo vsaj še nekaj dni, jutri je na sporedu pomembna vožnja na čas, še čutil posledice padca.

"Ostali kolesarji so mi dejali, da je nekdo trčil v Rogliča in da je zato poletel v zrak," je še pred Rogličevim obiskom v bolnišnici o nesrečnem dogodku spregovoril šef moštva Jumbo Visma Richard Plugge. Pri tem je dodal, da ve, kdo je krivec, vendar ga ne bo imenoval.

Ogorčenje Pogačar: "Bilo je grozno, kot na vojnem polju" Masaker Roglič po hudem padcu raztrgan in okrvavljen

Nekaj ur po tem, ko je v etapi osvojil peto mesto, se je sicer od dogodka distinciral Sonny Colbrelli. "Očitno je, da si nikoli ne želiš, da bi nekdo padel. Gre za nesečen slučaj. Glavnina se je na ozki cesti premikala z leve proti desni. Roglič je poizkusil priti naprej, najini krmili pa sta se zapletli, kar bi skoraj pomenilo padec za oba. Le sreča je bila, da tudi sam nisem padel. Zelo mi je žal za Rogliča, želim si, da se to ne bi zgodilo, ampak ne verjamem, da sem jaz kriv za njegov padec," je dejal italijanski prvak.

Foto: Print Screen primož roglič

Roglič vsaj v izjavah za javnost ni govoril o Colbrelliju, ali o katerem drugem kolesarju. "Na srečo ni nič zlomljenega, a imam poškodbe po celem telesu. To ni bil najboljši dan, a gremo naprej. Še lahko nadaljujem," je dejal kapetan Jumbo Visme.

Ta je v tretji etapi sicer izgubila Roberta Gesinka, pomoč zdravnikov pa je zaradi globoke ureznine na desni roki iskal tudi Steven Kruijswijk.

Po preiskavah Oglasil se je! Roglič razkril, kaj bo z nadaljevanjem Toura Tour Grd padec velikega favorita, slaba novica tudi za Rogliča

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:59 29. Junij 2021.

    Če bi padel Alaphilip , bi zagotovo brisali zaostanke!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.