Ne o končnici, Dončić razmišlja že o Sloveniji

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Luka Dončić je pred tekmo v Miamiju ljubiteljem košarke po svetu sporočil veselo novico: igrati ga bodo videli tudi med poletjem, in sicer v dresu slovenske reprezentance.
Oglej si celoten članek

Da Luki Dončiću igranje za slovensko reprezentanco, ki mu za razliko od udejstvovanja v ligi NBA ne prinaša bogate finančne pogače, veliko pomeni, ni skrivnost. Da mu tekme z boljšimi nasprotniki prinašajo velik izziv in dodatno motivacijo, tudi ni skrivnost.
In v letošnjem poletju – v predpripravi za prihajajoče svetovno prvenstvo v Aziji (Indonezija, Filipini, Japonska) – ga s slovensko reprezentanco čakajo izjemne tekme. Med drugim Španija, aktualni evropski prvak, reprezentanca ZDA, aktualni olimpijski prvak, in Grčija z enim najboljših košarkarjev na svetu ta hip – Giannisom Antetokounmpom. 

V Miamiju Luka z novo noro podajo osmešil enega najboljših obrambnih igralcev

Veliko pozornosti bo avgusta usmerjene v turnir v španski Malagi, kjer se bodo pomerile ZDA, Španija in Slovenija. Dončić je sicer že napovedal, da bo igral na svetovnem prvenstvu v Aziji, ni pa še potrdil, da bo nastopal za slovensko reprezentanco že na ekshibicijskem turnirju v Španiji, ki sicer velja za njegovo "drugo" domovino, saj je vrsto let preživel v Madridu. Zdaj je ameriškim novinarjem potrdil, da namerava odigrati tudi ta turnir. In glede na to, da trenutno Dallasu slabo kaže v boju za končnico – za Mavse ta sicer še ni izgubljena – se zdi, da bo Luka na priprave slovenske reprezentance prišel svež in spočit. 

NBA Dončić do 42 točk v Miamiju, Dallas na robu prepada

Tudi zaradi reprezentančnega udejstvovanja bo moral izpustiti slovesnost ob sprejetju Dallasove legende, Nemca Dirka Nowitzkega, v hišo slavnih. "Žal mi ne bo uspelo," je o slovesnosti, ki je predvidena za začetek avgust dejal Dončić. "Takrat igramo v Malagi proti ZDA in Španiji, tako da mi ne bo uspelo," je bil jasen Dončić. 

Navijač Kamere ujele Dončića v dobri družbi na nekošarkarskem dvoboju

Če bo Dončić zdrav in ne bo imel kakšnih drugih težav ter bo tako nastopil na omenjenem turnirju, bo sploh prvič nastopil proti reprezentanci ZDA. Blizu tega je bil že na olimpijskih igrah v Tokiu, a najbrž se vsi še kako dobro spomnimo tiste nesrečne blokade Nicolasa Batuma nad Klemnom Prepeličem v polfinalu olimpijskega turnirja. 

Dončić je sicer ameriškim novinarjem dejal, da se je po telefonu že slišal z Nowitzkim in mu čestital, obenem pa dodal: "Mislim, da smo vsi vedeli, da bo prišel v hišo slavnih. Bil je res, res srečen, vesel sem zanj."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.