"Ne preseneča me dominacija Evrope na SP"

Foto: Epa aleksander čeferin
Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je pohvalil organizatorje svetovnega prvenstva v Rusiji.
Oglej si celoten članek

Aleksandra Čeferina ne preseneča, da so reprezentance pod okriljem "njegove" Uefe tako uspešne. "Nogomet v Evropi je organiziran drugače, razkorak bo iz leta v leto večji," je dejal Čeferin.

Fra - Bel Pokazati Henryju, da je na napačni strani!

Kar šest evropskih reprezentanc se je prebilo v četrtfinale mundiala, po izpadu Urugvaja in Brazilije pa sta oba polfinala povsem evropska, tako kot sta bila leta 2006, s tekmama Francija - Belgija ter Hrvaška - Anglija.

"Nisem presenečen nad uspehom evropskih reprezentanc, saj je nogomet v Evropi organiziran drugače," je dejal Čeferin v ponedeljek zvečer v Rigi. "Več je infrastrukture, več tehničnega osebja. Mi delujemo povsem drugače, bolj smo organizirani, in razlika bo iz leta v leto večja," je v pogovoru za nemško tiskovno agencijo še napovedal prvi mož Uefe.

"Nisem presenečen nad uspehom evropskih reprezentanc, saj je nogomet v Evropi organiziran drugače."

Pogled je usmeril tudi proti zadnjim štirim ekipam mundiala. "Po mojem mnenju ima Francija fantastično moderno ekipo. Sam menim, da je to nogomet prihodnosti. Belgija in Hrvaška imata obe izjemne posameznike in tudi dobri ekipi. In seveda, Anglija je letos tako dobra, kot ni bila že več desetletij, ne let. Zato lahko do konca pričakujemo fantastične tekme," je menil Čeferin.

Hrvaška Četudi brez Vrsaljka, se Anglije ne bojijo

Predsednik Uefe je obenem pohvalil rusko organizacijo mudiala in dejal, da je "zelo dobra", komentiral pa je tudi uvedbo videopomočnika (VAR) na mundialu, za katerega meni, da bi moral biti bolj jasen.

"So seveda plusi in minusi sistema VAR. Mislim, da zdaj ni več poti nazaj. Na tak ali drugačen način bo implementiran tudi v evropska tekmovanja. Gre za to, da nismo proti VAR-u, ampak enostavno nismo prepričani, da so pravila uporabe dovolj jasna," je še dejal Čeferin: "A vseeno mislim, da je VAR do zdaj na mundialu deloval precej dobro."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.