Šport > Nogomet
523 ogledov

Četudi brez Vrsaljka, se Anglije ne bojijo

Zlatko Dalić Epa
Zlatko Dalić o tem, kako "zlahka" so Angleži prišli v polfinale.

Pred drugim nastopom hrvaške v polfinalu svetovnih prvenstev njihovega selektorja Zlata Dalića čaka še vrsta medijskih obvenosti. Na prvi novinarski konferenci pred sredino tekmo z Anglijo je napovedal, da bodo dobro preučili dobre in slabe strani angleške reprezentance. "So dobra reprezentanca, z veliko mladimi, dobrimi igralci, ki so svoje kvalitete na tem prvenstvu že pokazali. Dokaj zlahka so premagali Švedsko, z res dobro igro. Za nas bodo zelo težak nasprotnik. Spoštujemo jih. A spoštujemo tudi sebe, zato se ne bojimo nikogar, niti Anglije."

Domagoj Vida Velika drama Šport Dvoboj med Hrvati in Rusi odločile enajstmetrovke

Angleški novinarji so se takoj zapičili v Dalićevo besedo "zlahka", češ ali misli, da je bilo Angliji prelahko, da si nezasluži polfinala. "Nisem mislil, da so prelahko prišli v polfinale. Imeli so težko pot. Kot tudi mi. A ko sem gledal tekmo s Švedsko, se mi zanje ni zdela težka. Nobenih težav niso imeli z napredovanjem. Imajo zelo močno ekipo. Imajo Sterlinga, ki rešuje situacije v zvezni vrsti. Imajo mlado ekipo, samozavestno. Zato se je zdelo, kot da jim je bilo lahko."

"Ni pa v nogometu nič lahkega. Sploh pa ne bo v polfinalu. Ko pride nekdo v polfinale, je res kvaliteten. In njih in nas čaka težka naloga. Vse spoštujemo, sploh angleško ekipo. Imajo tudi odlično ligo," je svoje besede pojasnjeval Dalić.

"Dobili smo možnost, da tukaj ves čas govorimo v svojem jeziku. Ponosni smo na svojo državo. Imamo svoje dostojanstvo." 

Morda je do nesporazuma prišlo ob prevodu iz hrvaščine v angleščino. Hrvati namreč v Rusiji na novinarskih konferencah govorijo samo v hrvaščini. "Ponosni smo, da smo med štirimi najboljšimi. Morda nas niste pričakovali med štirimi. Dobili smo možnost, da tukaj ves čas govorimo v svojem jeziku. Ponosni smo na svojo državo. Imamo svoje dostojanstvo. Želimo dobro predstavljati državo Hrvaško, hrvaški nogomet, nas vse," je še povedal selektor kockastih.

Galešnjak v plamenih Šport Hrvaški gasilci objavili resno opozorilo

Šime Vrsaljko, Danijel Subašić in Dejan Lovren so izpustili ponedeljkov trening hrvaške nogometne reprezentance. Vrsaljko ima težave s kolenom, Šubašić s stegensko mišico, Lovren pa je dobil prost dan iz preventivnih razlogov. Vrsaljkov nastop naj bi bil pod največjim vprašanjem, španska Marca je danes poročala, da branilec Atletico Madrida v sredo zagotovo ne bo igral. V hrvaški reprezentanci zaenkrat o zdravstvenem stanju branilca ne dajejo informacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.