Nekdanji prvak umrl zaradi toplotnega udara

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dobitniku šampionskega prstana postalo slabo pri delu...
Oglej si celoten članek

Dvaintridesetletni Mitch Petrus, ki  je leta 2012 v dresu ekipe New yotk Giants osvojil tudi Super Bowl, je umrl za posledicami toplotnega udara. Postalo mu je slabo pri delu pred trgovino njegovih staršev v Little Rocku, bil takoj prepeljan v bolnišnico, a ga zdravnikom ni uspelo rešiti.

Temperatura v največjem mestu zvezne države Arkansas je bila okoli 33 stopinj. Bivši igralec ameriškega nogometa naj bi pil veliko vode, a mu je srce prenehalo biti, ker v telesu ni imel dovolj elektrolitov. Pred tem ni imal težav z zdravjem, nič ni dalo slutiti, da lahko podleže vročinski kapi.

Norec! Eden največjih zvezdnikov NFL-a v Pamploni preskakuje bike (video)

Do te lahko pride, če je oseba predolgo izpostavljena soncu in se temperatura telesa dviga hitreje kot je njegova sposobnost ohlajanja, ali ohranjanja temperature znotraj normalnih meja. Pojavijo se poškodbe možganov in ostalih vitalnih organov, na primer srca in ledvic. Največja nevarnost je soparno vreme, ko je v zraku velika vlažnost. 

Petrus je v svoji karieri branil barve tudi izjemno uspešnih New England Patriotsov, sezono pred vrhuncem kariere in prestopom v Giants pa je nastopal za moštvo Tennessee Titans.

Ob pol milijona NFL zvezdo oropali dve 'goli' ženski

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.