Šport
17721 ogledov

Nekdanji prvak umrl zaradi toplotnega udara

Mitch Petrus Profimedia
Dobitniku šampionskega prstana postalo slabo pri delu...

Dvaintridesetletni Mitch Petrus, ki  je leta 2012 v dresu ekipe New yotk Giants osvojil tudi Super Bowl, je umrl za posledicami toplotnega udara. Postalo mu je slabo pri delu pred trgovino njegovih staršev v Little Rocku, bil takoj prepeljan v bolnišnico, a ga zdravnikom ni uspelo rešiti.

Temperatura v največjem mestu zvezne države Arkansas je bila okoli 33 stopinj. Bivši igralec ameriškega nogometa naj bi pil veliko vode, a mu je srce prenehalo biti, ker v telesu ni imel dovolj elektrolitov. Pred tem ni imal težav z zdravjem, nič ni dalo slutiti, da lahko podleže vročinski kapi.

Josh Norman Norec! Šport Eden največjih zvezdnikov NFL-a v Pamploni preskakuje bike (video)

Do te lahko pride, če je oseba predolgo izpostavljena soncu in se temperatura telesa dviga hitreje kot je njegova sposobnost ohlajanja, ali ohranjanja temperature znotraj normalnih meja. Pojavijo se poškodbe možganov in ostalih vitalnih organov, na primer srca in ledvic. Največja nevarnost je soparno vreme, ko je v zraku velika vlažnost. 

Petrus je v svoji karieri branil barve tudi izjemno uspešnih New England Patriotsov, sezono pred vrhuncem kariere in prestopom v Giants pa je nastopal za moštvo Tennessee Titans.

le'veon bell Ob pol milijona Šport NFL zvezdo oropali dve 'goli' ženski
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.