Nekdanji šef besen na tifoze, kritičen tudi Räikkönen

Foto: Epa
Ledeni Finec se praviloma izogiba polemikam, a tokrat tudi on ni mogel mimo neprimernega odnosa Ferrarijevih navijačev.
Oglej si celoten članek

"Je*i se, Hamilton, je*bi se, Hamilton," je odmevalo pod zmagovalnim odrom po koncu dirke v Monzi, kjer si je aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton privozil šesto zmago v sezoni in se v skupnem seštevku odlepil od zasledovalca Sebastiana Vettla.

Nezadovoljni tifozi so zmago štirikratnega svetovnega prvaka pospremili z glasnimi žvigi, kar sta javno obsodila tako Kimi Räikkönen kot nekdanji predsednik poskočnega konjička Luca di Montezemolo.

"Vsakdo ima pravico, da počne, kar želi, vendar menim, da to ni preveč lepo. Po mojem se takšne stvari ne bi smele dogajati. Osebno nimam vpliva na to, a v življenju pride tudi do tega. Vendar ni lepo," je povedal finski dirkač.

Foto: Epa

Mercedes je v nedeljo zabeležil že četrto zmago v Monzi v zadnjih petih sezonah, kar je načelo potrpljenje Ferrarijevih navijačev. Ti so se med podelitvijo znesli nad Hamiltonom, ki žvižge sprejema kot del posla, četudi se mu zdi takšno početje nerazumljivo. "Ne razumem, v čem je smisel. To se dogaja v vseh športih. Obiskal sem nogometne in košarkarske tekme, NFL, ragbi in drugo, vendar nikoli nisem žvižgal igralcu nasprotne ekipe," je dejal.

Početje Ferrarijevih navijačev je ujezilo tudi nekdanjega predsednik Scuderie. "To je bila velika napaka. Lewis je velik šampion, vedno je bil zelo korekten in odpeljal je fantastično dirko. Pika. Ni prav, da se to dogaja. Zelo sem jezen," je dejal Di Montezemolo.

Tifozi so Hamiltonu v Monzi žvižgali že lani, on pa jim je vrnil z manjšo provokacijo.

Predrzno Hamilton v Ferrarijevem hramu provociral tifoze

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.