Šport > Moto športi
2159 ogledov

Nekdanji šef besen na tifoze, kritičen tudi Räikkönen

Epa
Ledeni Finec se praviloma izogiba polemikam, a tokrat tudi on ni mogel mimo neprimernega odnosa Ferrarijevih navijačev.

"Je*i se, Hamilton, je*bi se, Hamilton," je odmevalo pod zmagovalnim odrom po koncu dirke v Monzi, kjer si je aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton privozil šesto zmago v sezoni in se v skupnem seštevku odlepil od zasledovalca Sebastiana Vettla.

Nezadovoljni tifozi so zmago štirikratnega svetovnega prvaka pospremili z glasnimi žvigi, kar sta javno obsodila tako Kimi Räikkönen kot nekdanji predsednik poskočnega konjička Luca di Montezemolo.

"Vsakdo ima pravico, da počne, kar želi, vendar menim, da to ni preveč lepo. Po mojem se takšne stvari ne bi smele dogajati. Osebno nimam vpliva na to, a v življenju pride tudi do tega. Vendar ni lepo," je povedal finski dirkač.

 | Avtor: Epa Epa

Mercedes je v nedeljo zabeležil že četrto zmago v Monzi v zadnjih petih sezonah, kar je načelo potrpljenje Ferrarijevih navijačev. Ti so se med podelitvijo znesli nad Hamiltonom, ki žvižge sprejema kot del posla, četudi se mu zdi takšno početje nerazumljivo. "Ne razumem, v čem je smisel. To se dogaja v vseh športih. Obiskal sem nogometne in košarkarske tekme, NFL, ragbi in drugo, vendar nikoli nisem žvižgal igralcu nasprotne ekipe," je dejal.

Početje Ferrarijevih navijačev je ujezilo tudi nekdanjega predsednik Scuderie. "To je bila velika napaka. Lewis je velik šampion, vedno je bil zelo korekten in odpeljal je fantastično dirko. Pika. Ni prav, da se to dogaja. Zelo sem jezen," je dejal Di Montezemolo.

Tifozi so Hamiltonu v Monzi žvižgali že lani, on pa jim je vrnil z manjšo provokacijo.

lewis hamilton Predrzno Šport Hamilton v Ferrarijevem hramu provociral tifoze

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice