Šport > Moto športi
1060 ogledov

Vettel in Hamilton na bojni nogi

vettel hamilton Epa
V uvodnem krogu VN Italije sta trčila glavna favorita za letošnji naslov svetovnega prvaka.

Lewis Hamilton (Mercedes) se je na Ferrarijevem dvorišču v Monzu veselil tretje zmage na zadnjih štirih dirkah in v skupnem seštevku svojemu najbližjemu zasledovalcu Sebastianu Vettlu (Ferrari) pobegnil na 30 točk razlike.

Omenjena dirkača sta se v prvem krogu 14. dirke sezone (14/21) zapletla v incident, v katerem je krajši konec potegnil voznik Ferrarija.

Vettel je po trčenju s Hamiltonom pristal na začelju startne vrste, v nadaljevanju pa se je prebil do četrtega mesta. Na drugem je dirko končal Kimi Räikkönen (Ferrari), tretji pa je bil Valtteri Bottas (Mercedes).

Hamilton je dirko začel s tretjega startnega mesta in že po nekaj zavojih pred vstopom v šikano po zunanji strani napadel drugouvrščenega Vettla. Prišlo je do stika, pri čemer je Nemca zavrtelo, Britanec pa je lahko nemoteno nadaljeval z vožnjo. Komisarji so trk preučili in sprejeli sklep, da je šlo za običajen dirkaški incident.

Dirkač Ferrarija se z njihovo oceno ni strinjal. 

vettel hamilton | Avtor: Epa Epa

"Poskušal sem prehiteti Kimija, ki je zaviral. Imel sem premalo prostora in nisem želel narediti kakšne neumnosti. Pustil sem dovolj razdalje, kar je Lewis opazil in napadel po zunanji strani, pri tem pa mi ni pustil nobenega prostora. Dotik je bil neizbežen, saj nisem imel druge možnosti. Poskušal sem se umakniti, a ni šlo. Na žalost je mene zavrtelo, kar je ironično, a tako pač je," je odgovornost za nesrečo Britancu pripisal Vettel.

Hamilton je vse skupaj videl nekoliko drugače. "Pustil sem dovolj prostora. Prepričan sem, da je to izrekel pod vplivom čustev in da ni mislil nič slabega. Presenetilo me je, da je Seb izbral notranjo stran. Videl sem priložnost. Morda so mu zablokirala kolesa in prišlo je do dotika. Dirkalnik je utrpel manjše poškodbe, vendar sem lahko nadaljeval," je povedal štirikratni svetovni prvak.

Mnenju nekdanjega moštvenega kolega se je pridružil tudi Nico Rosberg. "Po mojem mnenju je Vettel 100-odstotno kriv za nesrečo. Odneslo ga je predaleč, zato sta trčila. Ne morem verjeti, da kar naprej dela napake. Tako ne bo premagal Lewisa Hamiltona," je dejal upokojeni nemški dirkač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice